Urhea on herttainen satu, joka kulkee tuttuja polkuja pitkin

Elipä kerran Skotlannin nummilla nuori prinsessa Merida joka ei pahemmin välittänyt naisellisista puuhasteluista. Sen sijaan hän rakasti rajuja ratsastusretkiä ja jousella ammuntaa.

kulttuuri
Tähtiä.

Molemmista taidoista on Meridalle hyötyä, kun hän uhmaa ikiaikaisia tapoja ja kieltäytyy menemästä naimisiin perheensä valitseman sulhasen kanssa. Uhmakas Merida pakenee metsään, jossa kohtaa vanhan noidan. Noita antaa Meridalle yhden toivomuksen. Epämääräisesti lausutulla toiveella on yllättävät ja traagiset seuraukset, joidenka korjaamiseen Meridalla on aikaa vain kaksi auringonnousua.

Pixar on pitkään jo pitkään ollut animaatioiden saralla se firma, jonka tuotoksia kaikenikäiset katsojat odottavat vesi kielellä. Yhtiön aiempiin tuotoksiin kuuluvat sellaiset elokuvat kuin Toy Story, Monsterit Oy, Rottatouille, Nemoa etsimässä, Autot,_ Wall-E_ jne. Tämän käsittämättömän hienon listan jälkeen on pakko sanoa Pixarin uuden elokuvan, _Urhea, _olevan pienoinen pettymys.

Urhea on herttainen satu ja totta kai se on myös komean näköinen. Tällä kertaa kokonaisuus on kuitenkin vain hyvä, ei erinomainen, kuten Pixarin kohdalla on totuttu. Elokuvan ensimmäinen jakso, jossa sen sankari, nuori prinsessa Merida nousee kapinaan vanhoja perinnäistapoja vastaan antaa odottaa tarinalta paljon. Valitettavasti tarina tämän jälkeen alkaa kulkea turhan ennakoitavissa olevia polkuja pitkin. Tarinaltaan Urhea tuo mieleen, Pixarin omistavan, Disneyn elokuvat. Disney on vuosikymmenien saatossa tehnyt useita tällaisia nuoren tytön kasvutarinoita ja se täytyy tunnustaa, myös tätä vetävämmin lopputuloksin.

Elokuvan animointi on kuten sanottu todella komeaa. Asioista minua huomattavasti paremmin perillä olevat ovat kehottaneet kiinnittämään erityistä huomiota päähenkilön punaisena hehkuvaan hiuspehkoon ja siihen kuinka eläväisesti jokainen hius liikehtii kankaalla. Kyseessä on kuulemma uusi virstanpylväs tietokoneanimoinnin historiassa. Eipä sillä, että tuolla olisi mitään tekemistä sen kanssa kuinka hyvin elokuvan kohdeyleisö, eli ne perheen pienimmät Meridan ja kumppaneiden parissa viihtyvät, ja sen he tulevat aivan varmasti tekemään tämän vauhdikkaan ja hyväntuulisen seikkailun parissa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus