Pori haluaa edelleen syöttää ja juottaa vieraitaan

Porin kaupunginvaltuuston sitoutumaton ryhmä oli vaatinut valtuustoaloitteessaan "ruokailu- ja juomailutilaisuuksien" lopettamista. Kaupunginhallitukselle toimittamissaan vastauksissa Porin johtoryhmät toteavat, että tarjoilut ovat normaalia vieraanvaraisuutta.

Pori
Kuvassa salaattiannos tekeillä
Kalle Niskala / Yle

Porin kaupunki haluaa edelleen jatkaa tarjoilutilaisuuksien järjestämistä kaupungin vieraille.

Perussuomalaisista sitoutumattomaksi lähtenyt valtuutettu Janne Kuusisto ryhmineen oli vaatinut kaupunkia lopettamaan ruoka- ja juomatarjoilut. Hänestä se olisi hyvä esimerkki veronmaksajille, joiden palvelut heikkenevät kaupungin säästötalkoissa.

Kaupungin johtoryhmät toteavat lausunnoissaan, että tarjoilu kuuluu normaaliin vieraanvaraisuuteen eikä siitä pidä tinkiä. Lisäksi ruoka- ja juomatarjoiluja on jo viime vuosina vähennetty selvästi.

"Normaalia vieraanvaraisuutta"

- Näkyvän huono tarjoilu saattaa kääntyä tarkoitustaan vastaan. Jos ei ole varaa asianmukaiseen vieraanvaraisuuteen tai huomaavaisuuteen, kannattaa mieluummin jättää vieraat kutsumatta, todetaan Palvelut-johtoryhmän vastauksessa. Palvelut-ryhmän alaisuudessa toimivat perusturva, koulutoimi, kulttuuritoimi ja työterveydenhuolto.

Tekninen johtoryhmäkin näkee tarjoilun kohtuumäärissä sopivaksi.

- Teknisen sektorin virastot ja laitokset huolehtivat jatkossakin siitä, että hyviä tapoja ja kohtuutta noudatetaan kaikessa tarjoilussa. Merkittäviä säästöjä ei ole saavutettavissa vaikka tarjoilusta luovuttaisiin kokonaan, johtoryhmä toteaa.

Konsernihallinnon johtoryhmä puolestaan näkee, että kaupunki noudattaa normaalia suomalaista vieraanvaraisuutta.

- Väkeviä alkoholijuomia ei tarjoilla vastaanotoilla lainkaan. Porissa noudatetaan niukkaa, mutta kumppanit huomioon ottavaa vieraanvaraisuutta, johtoryhmä toteaa.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantain kokouksessaan.