Kari Rajamäki: Paateron palatsin tehtävät hoituvat sisäministeriössä

"Poliisihallituksen paisuminen ja pönöttyminen on tapahtunut hallitsemattomasti kentän toimintakyvyn kustannuksella. Liikkuva poliisi on säilytettävä ja poliisin erikoisosaaminen turvattava," sanoo valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja.

Kotimaa
Kansanedustajat Lenita Toivakka (kok) ja Kari Rajamäki (sd)
Kansanedustajat Lenita Toivakka (kok) ja Kari Rajamäki (sd)Pekka Havukainen / Yle

Kansanedustaja Kari Rajamäki (sd) vieraili Mikkelissä perjantaina. Hän ei kaihtele kertoa kantaansa liikkuvan poliisin tulevaisuuteen.

- Varsinaisesti hallinto- ja tuvallisuusjaosto tulee ottamaan asiaan kantaa myöhemmin, mutta oman kantani olen tuonut koko ajan selvästi esille: poliisihallituksen paisuminen ja pönöttyminen sekä hallinnon paisuminen on tapahtunut hallitsemattomasti kentän toimintakyvyn kustannuksella.

- Liikkuvan poliisin lakkauttamiseen ei voida missään nimessä mennä. Liikenneturvallisuus ja raskaan liikenteen valvonta on turvattava sekä torjuttava harmaata taloutta ja kuljetusalan harmaata toimintaa.

- Kyseessä on iso kansallinen ratkaisu. Meidän on nyt pysähdyttävä arvioimaan poliisipalvelujen turvaamista harvan asutuksen alueella sekä poliisin erikoisosaamisen turvaamista.

- Myös keskusrikospoliisin järjestäytyneen rikollisuuden torjujien sulauttaminen paikalliseen poliisiin voi vaarantaa järjestäytyneen rikollisuuden ketjujen hallintaa.

- Tätä ei pidä käsitellä hallinnollisena asiana, vaan on arvioitava kansalaisten arjen turvallisuutta ja poliisin laajempaakin toimintakykyä.

Kari Rajamäki on sitä mieltä, että poliisihallitus voidaan aivan hyvin sulauttaa ja hävittää.

- Sisäministeriön poliisiosasto pystyy hoitamaan Paateron palatsin tehtävät erittäin hyvin, kansainväliset ja myös maan sisäiset.