1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Angry Birds vihastuttaa ja ihastuttaa Espoossa

Espoo viettää lauantaina omaa juhlapäiväänsä. Samalla Espoossa avautuu pääkaupunkiseudun ensimmäinen Angry Birds -leikkipuisto. Kaupunkia on arvosteltu osallistumisesta peliyhtiön markkinointiin.

Kotimaan uutiset
Espoon rakenteilla olevat Angry Birds -leikkipuisto
Espoon Angry Birds -puisto avautuu lauantaina.Espoon kaupunki

Espoossa vietetään lauantaina kaupungin omaa päivää. Yksi Espoo-päivän varmoista vetonauloista on hurjaan suosioon nousseiden vihaisten lintujen ilmestyminen leikkipuistoon.

Lapsiperheet kyllä arvostavat sitä, että Angry Birds -teemalla lapset varmasti saa ulos.

Cleo Bade

Pääkaupunkiseudun ensimmäinen Angry Birds -leikkipuisto sijaitsee Espoon Suurpellossa. Leikkipaikan ydin on Espoon suurin leikkiväline, jossa on muun muassa liukumäkiä, kiipeilyseiniä ja riippusiltoja.

Espoon kaupunkia on arvosteltu siitä, että se osallistuu kaupallisen hankkeen kustannuksiin. Puisto maksoi 400 000 euroa.

Puiston vieressä asuva Suurpelto-seuran puheenjohtaja Cleo Bade sanoo, ettei vanhempien joukossa juuri arvostelijoita ole.

- Sellaiset asukkaat, joilla ei ole lapsia eivät ehkä samalla tavalla ymmärrä tämän yhteisöllistävää vaikutusta, mutta lapsiperheet kyllä arvostavat sitä, että tällä teemalla lapset varmasti saa ulos.

Myös Espoon elinkeinojohtaja Tuula Antola puolustaa rakentamista. Hänen mukaansa puisto oli suunnitelmissa joka tapauksessa ja linnut ovat hyvä lisä leikkipuistolle.

- Jatkossa kun puistoja suunnitellaan, otamme ilolla vastaan myös muut teemat ja ideat, Antola vakuuttaa.

- Ehkä tällä puistolla voi olla myös se hyvä puoli, että vanhemmatkin lapset voivat innostua nimenomaan tästä teemasta. Ja jos saamme heidät edes hetkeksi riehumaan ja leikkimään teeman avulla, se on jo voitto.

Leikin lisäksi luontoa

Leikkipuiston lisäksi Espoossa voi tutustua lauantaina Nuuksion kansallispuistoon rakentuvaan uuteen luontokeskukseen.

Espoo raottaa puoliväliin asti edenneen Luontokeskus Haltian ovia. Espoo-päivänä voi tutustua ennakkoon rakennuksen arkkitehtuuriin ja sisätiloihin.

Suomen ensimmäisen kokonaan puusta rakennetun julkisen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Rainer Mahlamäki.

Haltia avautuu virallisesti ensi vuoden keväänä.

Kannustuspalkinnot kolmelle

Espoo palkitsee myös kolme eri tahoa Espoo-päivän kunniaksi. Vuoden espoolaiseksi kasvatiksi on valittu jazzpianisti ja säveltäjä Lenni-Kalle Taipale, jonka musiikillinen taival sai alkunsa Espoon Musiikkiopistosta.

Vuoden espoolaisen kasvattajan tittelin puolestaan saa puuseppä Niko Riepponen, joka on kehittänyt uuden Muotoile!maa -konseptin, joka ottaa lapset ja nuoret mukaan ympäristönsä suunnitelemiseen.

Kolmas palkinto menee Olarin Voimistelijoille. Vuoden espoolaisen seuran valintaa perustellaan OVO:n kansainväliselläkin menestyksellä voimistelun saralla.

Palkinnot jakaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Lue seuraavaksi