Onko liikennekuri höltynyt?

Kuluneen kesän aikana liikennekeskustelu on käynyt taas kuumana. Tunteita ovat kuumentaneet huimat ohitukset, ylinopeudet ja rattiraivoa herättävät köröttelijät, rattijuoppoja unohtamatta. Tuoreen esityksen mukaan Liikkuvaa poliisia supistetaan ja Liikenneturvan tekemässä kyselyssä lähes puolet vastanneista kertoi pelkäävänsä hurjastelijoita, kun kysyttiin pelon aiheita liikenteessä. Onko liikennekuri Suomessa höltynyt ja mitkä ovat mielestäsi liikenteen suurimmat riskitekijät maanteillä ja kaupungissa?

Keskustelu (Suora linja)
Nopeusvalvontakamera valvoo nyt myös punaisia päin ajavia autoilijoita. Nopeusvalvontakamera ottaa kuvan, kun tiehen asennetut sähkömagneettiset induktiosilmukat ovat mitanneet ylinopeuslukemat.
Nopeusvalvontakamerat valvovat, mutteivat kakkialla.Yle

Keskustelua jatketaan radiossa maanantaina 27.8.2012 klo 10 jälkeen Ajantasan Suorassa linjassa Radio Suomessa, vieraina komisario Dennis Pasterstein sekä Liikkuvan Poliisin viestintäpäällikkö, ylikomisario Jussi Pohjonen. Kommentteja tullaan käyttämään myös radiokeskustelussa. Ohjelman toimittaa Miia Krause.