Markku tunnistaa toisen Markun

Markkuna on mukavaa, sillä Markut pitävät yhtä ja vaalivat kuuluisaa Markku-henkeä. Markku Loponen ei vaihtaisi yhtäkään Markku-päivää pois.

ilmiöt
Markku Loponen odottaa kaimojensa tapaamista
Yle / Markku Lähdetluoma

Markku Loposella tähän mennessä suurin Markku-kohokohta on ollut Markkujen kokoontuminen Helsingin Senaatintorille vuonna 2008. Tuolloin nimitarkistettuja Markkuja kerääntyi Senaatintorille peräti 1 281. Tällä Markut pääsivät Guinnessin ennätysten kirjaan.

- Markku-tapahtumissa on hauska olla, kun kaikki tuntevat toisensa nimeltä. Kaikki tehdään Markku-hengessä, naurahtaa Markku Loponen.

Markku Loponen aateloitiin jokunen vuosi sitten Söör Markuksi Markku-liiton Markunpäiväjuhlassa 25.4. Söörmarkussa. Söör Markuksi lyönti tapahtuu oravanhäntäsauvalla ylimarkun toimesta juhlaväen läsnä ollessa.

Markkujen Kokoontumisajot Lahdessa

Lauantaina arviolta yli sata Markkua kokoontuu Lahteen Markkujen Kokoontumisajojen merkeissä Suomen Moottoripyörämuseolle. Loponen on tapahtuman puuhamiehiä. Hän odottaa tapahtumasta mieliin painuvaa. Tärkeintä on leppoisan yhteishengen vaaliminen.

Joskus olen oikein kysynyt, kun jutut ovat sattuneet niin hyvin kohdalleen, että oletko sinä Markku. Ja Markkuhan siinä on ollut

Markku Loponen

Samalla tutustutaan Suomen Moottoripyörämuseon kokoelmaan ja Jarno Saarisen juhlanäyttelyyn. Markkujen ilta jatkuu myöhään live-musiikin tahdissa. Tilaisuutta juhlistaa myös Markku-liiton hallitus, joka pitää samalla vuosikokoustaan Lahdessa.

Omista kokemuksistaan Loponen kertoo, että Markun voi tunnistaa joskus ihan jo pienen keskustelun jälkeen.

- Joskus olen oikein kysynyt, kun jutut ovat sattuneet niin hyvin kohdalleen, että oletko sinä Markku. Ja Markkuhan siinä on ollut, Loponen naurahtaa.