Ecuador: Britannia luopui uhkauksesta tunkeutua lähetystöön

- Meidän puolestamme tämä valitettava tapaus on nyt ohi, Ecuadorin presidentti Rafael Correa sanoi. Vuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange on paossa Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä.

Ulkomaat
Rafael Correa
Ecuadorin presidentti Rafael Correa vuonna 2012.Martin Alipaz / EPA

Ecuadorin presidentin Rafael Correan mukaan Britannia on luopunut uhkauksesta tunkeutua Ecuadorin Lontoon-suurlähetystöön.

- Meidän puolestamme tämä valitettava tapaus on nyt ohi, presidentti sanoi.

Ecuador kertoi aiemmin Britannian varoittaneen tätä, että se saattaa tunkeutua Ecuadorin Lontoon-suurlähetystöön, jotta vuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange voitaisiin ottaa kiinni. Assange on ollut paossa suurlähetystössä kesäkuun 19. päivästä saakka.

Ecuadorin hallituksen mukaan se on vastaanottanut tiedonannon Britannian ulkoministeriöltä, jossa sanotaan, ettei ole olemassa uhkaa suurlähetystöön tunkeutumisesta.

Ecuadorin hallitus ilmoitti aiemmin, että suurlähetystöön tunkeutumista pidettäisiin Ecuadorin suvereniteetin loukkauksena ja vihamielisenä tekona.

Assangea epäillään Ruotsissa kahdesta raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syytteitä ei ole nostettu. Assange pelkää, että Ruotsi voisi luovuttaa hänet Yhdysvaltoihin, jossa häntä voitaisiin syyttää salaisten diplomaattiasiakirjojen julkaisemisesta Wikileaks-sivustolla.

Britannian viranomaiset ovat uhanneet pidättää Assangen heti, jos tämä poistuu Ecuadorin lähetystöstä. Oikeus päätti aiemmin, että Assange voidaan luovuttaa Ruotsiin kuultavaksi seksuaalirikosepäilyistä.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset