Kostoksi hiuksia ja partoja leikanneet amish-lahkolaiset oikeuteen

Amish-lahkosta on eronnut viime vuosina useita ryhmiä. Eroamisten taustalla on erimielisyyksiä esimerkiksi amishien elämäntyylistä.

Ryhmälle amish-lahkosta eronneita luetaan syytteet viharikoksista. Ryhmä oli hyökännyt muita amisheihin kuuluvia vastaan uskontoa koskevien erimielisyyksien takia.

Syytteiden kohteena oleva amish-lahkosta eronnut ryhmä oli hyökännyt muita amisheihin kuuluvia vastaan uskontoa koskevien erimielisyyksien takia. Syytetyt olivat muun muassa leikanneet naisten ja miesten hiuksia sekä miesten partoja.

Amish-lahkosta on eronnut viime vuosina useita ryhmiä. Eroamisten taustalla on erimielisyyksiä esimerkiksi amishien elämäntyylistä, joka on leimallisesti hyvin perinteitä kunnioittavaa, yksinkertaista ja teknologiaa karttavaa.

Itäisessä Ohion osavaltiossa asuvan syytetyn ryhmän johtaja Samuel Mullet sovelsi ryhmässään omaa kyseenalaista lakiaan. Mullet esimerkiksi salli hänen lakejaan vastaan hangoittelevien pieksemisen, harrasti itse seksiä naimisissa olevien naisten kanssa sekä kehotti seuraajiaan leikkaamaan hiukset ja parrat häntä kritisoivilta amisheilta. Hiusten ja partojen leikkaaminen on erittäin loukkaava teko amish-kulttuurissa.

Mulletia ja 15:ta muuta amish-miestä ja naista syytetään nyt viharikoksista sekä salaliitosta ja todisteiden peukaloimisesta. Rikosten nähdään perustuvan uskonnollisiin erimielisyyksiin. Syytettyjen on mahdollista saada useiden vuosien vankilatuomioita.

Ryhmän menettelyn nähdään räikeästi rikkovan amish-lahkon väkivallattomuuden ja anteeksiannon periaatteita vastaan.