1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Lady Gaga pitää Born This Way -tanssiaiset Helsingin Areenassa

Poptähti Lady Gaga konsertoi Helsingissä kahtena iltana.

Kulttuuri
Lady Gaga fanien ympäröimänä.
Lady Gaga fanien ympäröimänä ennen konserttiaan Tallinnassa lauantaina.AFP / Lehtikuva

Lady Gagan Born This Way Ball -kiertue tulee Helsingin Areenaan maanantai- ja tiistai-iltana. Lady Gaga on yksi maailman eniten myydyistä naisartisteista ja tunnetuimmista julkisuuden henkilöistä. Lady Gaga esiintyy Suomessa kolmatta kertaa.

Lady Gaga nousi maineeseen ensialbumillaan The Fame (2008), jonka hitit Just Dance ja Poker Face -nousivat soittolistojen kärkeen. Levy sai kaksii Grammy-palkintoa. The Famen jatkoksi artisti julkaisi levyn The Fame Monster (2009), jonka hittejä ovat singlet Bad Romance ja Alejandro. Lady Gagan kolmas albumi Born This Way julkaistiin 2011.

Lady Gaga on myynyt maailmanlaajuisesti noin 13 miljoonaa albumia ja noin 51 miljoonaa singleä. Hän on saanut viisi Grammy-palkintoa.

Artisti on myös tunnettavuudessaan ilmiö: Vuoden 2011 Guinnessin ennätysten kirjan mukaan Lady Gaga oli internetin hakukoneiden etsityin nainen. Hänet on nimetty usein maailman vaikutusvaltaisimpien julkisuuden henkilöiden joukkoon. Hänellä on 33 miljoonaa seuraajaa Facebookissa ja hän on Twitterin seuratuin henkilö 9,5 miljoonalla seuraajalla.

Lady Gaga tunnetaan myös näyttävästä, futuristisesta tyylistään. Laulaja on sanonut pitävänsä muotia yhtä tärkeänä itselleen kuin musiikkia.

Born this way ball -kiertueella on konserteissa kuultu muun muassa hitit Born This Way, Judas, Just Dance, The Edge of Glory sekä You and I. Lady Gaga on esiintynyt Suomessa vuonna 2009 ja 2010.