Kohumessu tulee nyt Kuopioon - katso kuvat

Kertaalleen Turussa nähdyssä dance-messussa kirkkokansa pääsee tanssimaan villin valoshow'n siivittämänä. Rukouspyynnöt välitetään Twitterin kautta tai tekstiviestitse.

Kuva: Nina Riski

Kevättalvella suurta kohua aiheuttanut dance-messu tulee Kuopioon ensi keväänä. Messu tuodaan Alavan kirkkoon toukokuussa osana valtakunnallisia Kirkkopäiviä.

Dance-messu tuo suuressa mittaluokassa kirkkoon tanssia, elektronista musiikkia ja näyttävän valoshow'n. Musiikkina kuullaan teknon sukulaistyylejä trance- ja house-musiikkia.

Dance-messu etenee luterilaisen messukaavan mukaan, mutta esimerkiksi synnintunnustus-osioon on lisätty tanssia. Lisäksi ehtoollismessuun voi lähettää rukouspyyntöjä yhteisöpalvelu Twitterin tai tekstiviestien välityksellä. Messun lopuksi kirkkokansa pääsee tanssimaan kirkossa vapaasti tunnin verran.

Turku näyttää tietä

Maaliskuussa Turun Mikaelinkirkossa järjestetty Suomen ensimmäinen dance-messu herätti paljon keskustelua sekä kristillisissä yhteisöissä että niiden ulkopuolella.

Turussa Dance+Pray-messun järjestivät Turun ja Kaarinan seurakunnat sekä Suomen Liikemiesten Lähetysliitto ja se keräsi yli 600 katsojaa. Kuopioon messun on tilannut Kirkkopäivät. Kyseessä on yleisölle maksuton tapahtuma.

Ennen Kuopion messua dance-messu järjestetään vielä toisen kerran Turussa ensi tammikuussa.

- Erilaisia tanssi- ja tekno-messuja on toki ollut Suomessa eri seurakunnissa useita kertoja. Dance-messussa erikoisuutena on mittaluokka: kyseessä on todella iso tapahtuma. Kuopion kirkoista Alava on ainoa, jossa messun mahtuu järjestämään, kertoo Dance+Pray-messun tuottaja ja käsikirjoittaja Joona Haarala.

- Meillä esikuvana ovat olleet Ruotsissa pidetyt Technomässanit.

Dance-messussa esiintyvät Audile ja G-Powered.