Flybe kävi moitittavana

Merilappilaisten mielestä lentoyhteyksissä Kemi-Torniosta Helsinkiin on vielä parannettavaa. Lentovuoroja ei ole riittävästi eivätkä aikataulut tyydytä matkustajia.

Kotimaa
Flyben lentokone rullaamassa kiitotielle.
Yle

Merilappilaiset arvostelevat yhä kovin sanoin lentoyhtiö Flybetä, joka on vastannut Kemi-Tornio -alueen lentoliikenteestä pian vuoden ajan.

Lentoyhtiön johto kuunteli maanantaina Kemissä nöyrästi merilappilaisten kuntapäättäjien sekä teollisuuden ja matkailuväen esittämää kritiikkiä.

Matkustamiseen menee aikaa

Tornion kaupungin elinkeinoyhtiön toimitusjohtajan Risto Alaheikan mukaan moni turvautuu Oulun kenttään, kun Kemi-Tornion lentovuorojen toteutumisesta ei ole täyttä varmuutta.

Myös hotelliyöpymiset Helsingissä ovat lisääntyneet, jotta Kemi-Torniosta ennättää palavereihin sovitusti

- Kyllä tämä on arkipäivää. Pitää varmistaa, että on ajoissa liikenteessä ja varsinkin silloin, kun on lähdössä ulkomaille, kuvailee myyntijohtaja Leena Yliniemi Kemin Metsä Boardin tehtaalta.

Yliniemen mukaan matkustamisen suunnittelu vie aiempaa enemmän aikaa eikä työpäivän aikana pistäydytä enää kuin Helsingissä.

Hänen mukaansa vuosia sitten Kemistä saattoi tehdä esimerkiksi Lontooseen päiväreissun, vaikka työpäivälle tulikin tuolloin mittaa tavanomaista enemmän.

Pitää varmistaa, että on ajoissa liikenteessä ja varsinkin silloin, kun on lähdössä ulkomaille.

Leena Yliniemi

Säännöllisyyteen on panostettu

Lentoyhtiön edustajat ja merilappilaiset ovat istuneet samassa neuvottelupöydässä myös aikaisemmin. Flyben kaupallinen johtaja Antti Kuusenmäki lupaa, että palautetta kuunnellaan yhä herkällä korvalla.

- Sinällään esille ei tullut montakaan uutta asiaa. Uusia pointteja tuli lähinnä matkailun taholta ja löysimme monta konkreettista asiaa, joihin voidaan keskittyä, luonnehtii Kuusenmäki.

Viime talvena merilappilaiset moittivat lentoyhtiötä myöhästymisistä ja lentojen peruuntumisista.

Nyt yhtiön mukaan tilanne on parantunut, sillä säännöllisyyteen ja täsmällisyyteen on panostettu. Suomen lentoasemista vastaavasta Finaviasta vahvistetaan, että huhtikuusta lähtien tilanne on ollut jopa hyvä.

- Täytyy todeta, että Flyben lentoaikataulujen pitävyys on parantunut viime aikoina, sanoo Leena Yliniemi.

Kuusenmäen mukaan lentovuoroja ja -aikoja voidaan tarvittaessa muuttaa, mutta lisävuoroja tai suurempaa konetta Kemi-Tornioon ei ole toistaiseksi luvassa.

- Me tarjoamme edelleen hyvät yhteydet 70:een Finnairin reittikohteeseen joka päivä. Me ei voida tarjota niitä kovin monta kertaa päivässä taloudellisista reaaliteeteistä johtuen, mutta päivän reissu onnistuu vielä moneen paikkaan, painottaa Kuusenmäki.

Paljon työkseen matkustavalla Leena Yliniemellä on lentovuorojen suunnittelijoille yksi toive, joka on ylitse muiden.

- Tykkään erään yhtiön mainoslauseesta, illaksi kotiin.