Satakunnan keskustalaiset saavat oman lehden

Uusi julkaisu ei saa valtion viestintätukea, sillä puolue haluaa ohjata tukirahat ainoalle nykyiselle äänenkannattajalleen Suomenmaa-lehdelle.

Kotimaa

Satakunnassa alkaa syyskuun puolivälissä ilmestyä uusi keskustalainen lehti. Lehti on nimeltään Satakuntalainen ja se ilmestyy kunnallisvaalien aikaan vähintään joka toinen viikko ja sen jälkeen kerran kuukaudessa.

Lehteä julkaisee Satakunnan Lehdenvalmistajat Oy, jonka omistaa maakunnassa tunnettu kirjapainoyrittäjä Juhani Seppälä. Hän omistaa valtaosan myös Uusi Pori ja Ulvilan Seutu -lehdistä. Näiden lehtien toimitukset eivät kuitenkaan osallistu puoluepoliittisen lehden tekemiseen, Seppälä kertoi Yle Uutisille.

Seppälä on tehnyt sopimuksen lehden julkaisemisesta keskustan Satakunnan piirin kanssa. Satakuntalaiset keskustan jäsenet saavat lehden ilmaiseksi, muille tilaajille se on maksullinen.

Uuteen lehteen tulee kaksi ilmoitusmyyjää, yksi toimittaja ja freelancereita. Seppälä itse toimii lehden päätoimittajana ainakin aluksi.

Taustalla pettymys Lallin lakkauttamisesta

Juhani Seppälä perustelee uuden lehden tarvetta sillä, että keskustalainen uutisointi on jäänyt maakunnassa vähälle sanomalehti Lallin lakkauttamisen jälkeen. Keskustan ainoa äänenkannattaja Suomenmaa ei ole riittävän hyvin täyttänyt Lallin lakkauttamisesta syntynyttä aukkoa.

Ilmoitusmyynnin Seppälä uskoo saavan vauhtia kunnallisvaaleista. Puolueelta tukea ei tule, ei edes piiritasolta.

- Minä olen yrittäjä, omillaan tässä on tarkoitus toimeen tulla, Seppälä sanoo.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen vahvistaa, että ainoa tuki uudelle keskustalehdelle ovat menestyksen toivotukset.

- Olemme jo viime vaalikaudella linjanneet, että valtion viestintätuki ohjataan Suomenmaalle, jotta se voi säilyä sanomalehden muotoisena, Laaninen sanoo.

Suomenmaa ilmestyy kolmesti viikossa.

Laaninenkin sanoo, etteivät Lallin lukijat siirtyneet toivotulla tavalla Suomenmaan tilaajiksi.

- Suomenmaa ei ole ollut samalla tavalla maakuntaa kokoava lehti, Laaninen sanoo Yle Uutisille.

Seppälä kävi muutama viikko sitten Laanisen puheilla kertomassa lehtihankkeesta.