1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasa tulee iholle - kirjaimellisesti

Mitä Tampere, Mikkeli ja Jyväskylä edellä, sitä Vaasa perässä. Nimittäin Vaasassakin päätettiin laittaa kaupungin karttapohja puuvillaan ja tehdä siitä bokserit.

Boxerit
Vaasan kartta on ikuistettu boksereihin.
Teemu Laitila / Yle

Vaasa-bokserit saivat alkunsa kun Käsityöliike Loftetista Nansi Vuorinen innostui asiasta. Hän otti yhteyttä tamperelaiseen suunnittelutoimistoon, jonka käsialaa ovat muidenkin kaupunkien bokserit.

- Suunnittelija Mari Laesterä laittoi ehdotuksia ja katseli vähän, että onko paikat oikeassa kohdassa ja mitä paikkaa korostetaan. Kolmen päivän rutistus tuossa ennen kesälomaa tuotti sitten tämän lopputuloksen, kertoo Vuorinen.

Vaasa-boksereiden väritystä hallitsee sininen väri, sillä kaupungin merellisyys haluttiin saada kunnolla esiin. Tekstit ovat mustalla, vaaleanvihreällä kadut ja tiet. Mantereen puoli sekä saaret ovat luonnonvalkoisella. Ja mikä hienointa, kalsarit ovat unisex-mallia eli sepalus puuttuu.

- Näistä tuli tosi freesit! Moni on sanonut, että karttaa katsoo nyt ihan uudella tavalla, naurahtaa Vuorinen.

Lahkeissa Vaskiluoto ja Vaasan keskusta

Boksereissa oleva kartta on otettu keskustasta. Keskellä on Hietasaari ja navan yläpuolelta löytyy Palosaari. Vaskiluoto sijoittuu toiseen lahkeeseen ja toisesta lahkeesta löytyy keskusta eli kauppatori ja mm. Vaasanpuistikko. Kaikki oleellinen on haluttu saada esille.

Tällä varsin intiimillä kartalla onnistuu suunnistamaan Vaasan keskustassa ja tie vie toista lahjetta pitkin Wasalandian kautta aina Vaskiluodon laivasatamaan asti.

Vaasamielisten valinta

Käsityöliike Loftet laittoi bokserit näytille facebook-sivuilleen ja sen jälkeen kalsarit lähtivät elämään omaa elämäänsä. Ne saivat kannatusta peukutusten muodossa runsaasti ja tilauksia alkoi tulla netin kautta. Useimmiten bokserit ostaa henkilö, jolla on jokin side Vaasaan.

- Tilauksia on tullut eri puolilta Suomea. Esimerkiksi sellaisia on, jotka ovat lähteneet Vaasasta ja opiskelevat vaikkapa Helsingissä. Tai sitten on muuten vaan vaasamielisiä, kertoo Vuorinen.

Boksereiden kaveriksi teetettiin myös tiskirätti samalla kuviolla.

Lue seuraavaksi