1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Salkkaritähti Satumaahan

Rovaniemen teatterin syysmusikaalissa nimiosaa Unto Monosena esittää televisiosta tuttu mies. Näyttelijä Timo-Pekka Luoma vaihtaa Salatut elämät-suosikkisarjan poliisiolemuksen tangosäveltäjän silmälaseihin ja mustaan baskeriin.

Kuva: Hillevi Antikainen / Yle

Vaikka Satumaa-musikaalin harjoitukset ovat vasta alussa, pääosan esittäjä tunnistetaan kadulla. Ryhmä opiskelijoita pysähtyy ja supisee, että pois ei lähdetä, ennen kuin nimmarit on saatu. Heille näyttelijä Timo-Pekka Luoma on Salkkarien poliisi Antti Polvijärvi.

Näyttelijä kirjoittaa nimikirjoituksia lapuille ystävällisesti.

- Hän on suosikkinäyttelijäni. Laitan tämän jääkaapin oveen, Jonna riemuitsee.

Saippuasarjarooli on näyttelijälle paremminkin kannus, sillä se vaatii lujaa ammattitaitoa.

Näyttelijä Timo-Pekka Luoma

Saippuaoopperassa ei löysäillä

Timo-Pekka Luoma on ollut mukana Salkkareissa kaksi vuotta. Mukaan lupauduttuaan hän sanoo pohtineensa, syökö saippuasarja näyttelijän uskottavuutta.

- Se on kaksiteräinen miekka. Ovathan ne juonenkäänteet aivan uskomattomia ja ehkä siksi saippuaan suhtaudutaan hieman alentuvasti.

Ehkä ei pitäisi, sen on Timo-Pekka Luoma mukana ollessaan huomannut.  Saippuasarjaa tehdään tehokkaan ammattitaitoisesti ja aikataulutetusti. 

- Sanoisin, että saippuasarjarooli on näyttelijälle paremminkin kannus, sillä se vaatii lujaa ammattitaitoa, Timo-Pekka Luoma sanoo.

Monosen saappaat

Vehkalahdella vuonna 1975 syntyneelle Timo-Pekka Luomalle Unto Monosen elämä ja hänen säveltämänsä musiikki on ennestään melko tuntematonta.

- Se on hyvinkin minulle mystinen maa, joten olen hänen suhteensa "avoin kirja" niin hyvässä kuin pahassa. Siinä tulee ehkä painetta, että hän on tunnettu hahmo ja että ne Monosen saappaat ovat isot.

Timo-Pekka Luoma pyrkii lähestymään Monosen roolia myös "kanssaihmisenä" ja tekemään tangosäveltäjän muistolle kunniaa.

- Että hän voisi sitten katsella tuolta pilven reunalta, että juurikin...lähestulkoon noin se kai meni.

Luontopolut kutsuvat

Timo-Pekka Luoman näppituntuma Rovaniemestä on myönteisen odottava. Hän kehuu kaupungin palveluita ja ihmisten suhtautumista tulijaan. Retkeilijänä Timo-Pekka Luoma on tutustunut myös jo Rovaniemen luontoon, jota ylistää upeaksi..

- Vaattunkikönkäällä tuli vastaan nainen, joka kertoi jättäneensä lammelle kynsitulet. Sanoin, ettei minulla ole mukana kuin pähkinöitä. Hän kaivoi evästä omistaan ja sanoi, että: "Ota poika makkaraa, että saat ruokaa!"