Täit teettävät työtä vanhemmille

Ensimmäiset tiedotteet lapsilta löytyneistä täistä on lähetetty kouluista koteihin. Täiden torjunta vaatii hoitoa ja huolellisuutta.

täit
Nainen haroo kädellään sähköisiä hiuksiaan.
Sähköistyvät hiukset voivat olla todellinen riesa.YLE / Hanna Lumme

Koulujen alettua täit teettävät jälleen töitä vanhemmille. Muutamissa lappeenrantalaiskouluista on jo kerrottu löytyneistä päätäistä. Vanhempia kehotetaan tarkistamaan lastensa hiukset. Laura Sainio kuvailee ongelmaa kiusalliseksi.

- Se on nykyään melkein rutiini, että kun jonkun päätä kutisee niin tytöt tutkii toistensa päät ja soittavat äidille, että ostetaanpa taas täishamppoota. Porukalle shamppoot päähän ja kaikki petivaatteet, pyyhkeet ja kaikki mitä pestä voi pesuun. Loput laitetaan pakkasella parvekkeelle. Jos ei ole pakkasta, niin saunotetaan. Hyvä siivoushässäkkähän siitä tulee, kuvailee Laura Sainio.

Sainio epäilee, että joissain perheissä täiden torjumiseen on jo kyllästytty, eikä hoitoja suoriteta kunnolla, koska täikierre jatkuu.

Kouluterveydenhoitajat muistuttavat, että täiden leviäminen ei riipu hygienisyydestä. Kiusallisesta vaivasta pääsee eroon huolellisella hoidolla ja tarkistuksilla.