Kaukolämmön hinta nousee Oulussa

Kehno turvekesä vaikuttaa Oulussa kaukolämmön hintaan. Tarkkaa hinnannousua ei vielä osata kertoa, mutta polttoainejohtajan mukaan korotuspaine on merkittävä.

kaukolämpö
Toppilan voimalaitos
Reijo Lähteenmäki / Yle

Oulun Energia nostaa kaukolämmön hintaa. Polttoainejohtaja Pertti Vanhalan mukaan hintoja joudutaan korottamaan, koska polttoaineena käytettävää turvetta on saatu nostettua tänä kesänä kehnosti.

Vahvasti turpeesta riippuvainen Oulun Energia joutuu turvautumaan tulevana talvena kalliimpiin varapolttoaineisiin, kuten kivihiileen.

Esimerkiksi Kuopiossa kaukolämpö kallistuu jopa 20 prosenttia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi pientalon lämpölaskussa 20 - 30 euron lisälaskua kuukaudessa. Oulussa tarkkaa korotusta ei vielä tiedetä, kertoo polttoainejohtaja Pertti Vanhala.

- Lopullisia summia ei ole vielä pystytty laskemaan, koska vielä ei ole ihan tarkkaa tietoa siitä, mitkä ovat käytettävät polttoaineet. En usko, että 20 prosenttiin asti joudutaan menemään, mutta puoletkin siitä on jo aika paljon. Kohtuullisen merkittävästä korotuspaineesta puhutaan, polttoainejohtaja Pertti Vanhala toteaa.