Satakunnan Seta on saanut kiitosta avoimista ovistaan

Seksuaalipoliittinen järjestö 100seta on kerännyt kiitosta avoimista ovistaan. Yhdistys on järjestänyt helmikuusta saakka viikottaisia tapaamisia, joihin voi tulla hakemaan ja jakamaan tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä.

Seta ry
Setan esitteitä.

Aiemmin Satakunnan Setalla ei ollut omia toimitiloja ja tiedonvaihto jäsenten välillä sujui pääasiassa sähköpostin välityksellä.

- Toive "päivystysajasta" tuli puhtaasti jäseniltä kentältä. Moni haluaa tulla keskustelemaan mieluummin kasvokkain, toteaa puheenjohtaja Marco Ylänpää.

Homo tai hetero - ei kuulu Setalle

Yhdistysaktiivi muistuttaa ettei kenenkään tapaamiseen saapuvan tarvitse selvittää omaa seksuaalista suuntautumistaan.

- Ei todellakaan tarvitse kertoa mitään mitä ei halua. Tänne voi tulla ihan kuka vaan. Meillä käy täällä paljon muun muassa vanhempia, joiden lapset ovat kertoneet seksuaalisesta suuntautumisestaan. Isät tai äidit voivat kaivata lisätietoja, Ylänpää kertoo.

Sateenkaariperheet koolle syyskuussa

Satakunnan Setan ovista on käynyt sisään entistä enemmän myös sateenkaariperheitä. Seta on organisoinut tapaamisryhmän, joka aloittaa kokoontumiset syyskuussa.

- Ryhmä tulee tarjoamaan vertaistukea sateenkaariperheille. Siellä saa jakaa ilot ja surut. Ryhmä voi myös työstää lakialoitteita, joita me voimme viedä kattojärjestö Setan kautta eteenpäin, Satakunnan Setan puheenjohtaja Marco Ylänpää kertoo.