Tiernapoikaveistos Ouluun

Tiernasäätiö on käynnistänyt hankkeen Ouluun sijoitettavan tiernapoika-aiheisen veistoksen pystyttämiseksi. Veistoksella on tarkoitus vaalia oululaista tiernapoikaperinettä, joka on jatkunut yli 130 vuotta.

kuvanveisto
Tiernapoikaveistos
Tiernasäätiö

Veistos on tarkoitus sijoittaa keskeiselle paikalle Oulun ydinkeskustan kävelykatualueelle. Hankkeen taustayhteisön Tiernasäätiön esitys veistoksen sijoituspaikaksi on Kirkkokadun ja Saaristonkadun kulmaus, eli ns. vanha Tiernaristi tai Isokadun tuleva kävelykatuosuus. Sijoitusvaihtoehtoja tutkitaan edelleen. Paikka varmistuu myöhemmin: Tiernasäätiö toivoo eri vaihtoehdoista vilkasta kansalaiskeskustelua.

Veistoksen kustannusarvio on 100.000 euroa. Rahakeräyksen mahdollistaa perjantaina saatu kahden vuoden rahankeräyslupa.

Veistoksen tekee taiteilija Sanna Koivisto. Iiläinen Sanna Koivisto on ollut päätoiminen kuvataiteilija vuodesta 1977. Hän on myös opettanut taideaineita koko uransa ajan. Koiviston tuotanto ulottuu julkisista monumenteista muotokuviin ja piirroksiin.

Keskeinen osa hänen tuotantoaan ovat myös sekatekniikalla toteutetut maalaukset, veistokset ja installaatiot. Sanna Koivisto on myös aktiivinen järjestötoimija kotiseudullaan, erityisesti Iin KulttuuriKauppilassa, jonka perustajajäsen hän on.