Poliisi vahvistaa väärinymmärryksen: Ei kaappausta Amsterdamissa

Hollannin poliisi vahvistaa, että lentokonekaappaus oli väärinymmärrys kapteenin ja lennonjohdon välillä. Koneeseen ei poliisin mukaan saatu radioyhteyttä.

Ulkomaat

Hollannin poliisi vahvistaa, että lentokonetta ei kaapattu Amsterdamin Schipholin lentokentällä. Kyseessä oli väärinymmärrys. Poliisin mukaan koneeseen ei saatu radioyhteyttä.

Jo aiemmin espanjalainen lentoyhtiö Vueling kiisti tiedot siitä, että sen kone olisi kaapattu. Lentoyhtiön tiedottajan mukaan kyseessä oli väärinymmärrys koneen kapteenin ja lennonjohdon välillä. Kone lähestyi Schipholia "epätavallisella" tavalla, mikä johti erheeseen, sanoi tiedottaja.

- Mitään vaaraa ei koskaan ollut. Kapteenin ja tornin välilllä oli puutetta yhteydenpidosta, mikä laukaisi turvallisuusprotokollan, sanoi Vuelingin tiedottaja.

Hollannin sotilaspoliisi vahvisti aiemmin epäilyt panttivankitilanteesta. Hollannin puolustusministeriö lähetti kaksi F-16-hävittäjää saattamaan maahan matkustajakoneen, jossa epäiltiin olleen lentokonekaappaaja. Vuelingin mukaan koneessa ei ole kaappaajaa.

Kone on Malagasta Amsterdamiin matkalla ollut matkustajakone. De Telegraaf -lehden mukaan koneen 183 matkustajaa ovat kunnossa ja koneen kapteenin mukaan tilanne on normaali. Matkustajia ei kuitenkaan ole vielä päästetty poistumaan koneesta.

Kentälle saapui runsaasti sotilasjoukkoja ja hälytysajoneuvoja hälytyksen vuoksi. Hälytys oli tasoltaan toiseksi korkein.

Lähteet: Reuters, AP, Yle Uutiset