Kouvolan lääkäritilanne kohentunut keväästä

Kouvola voi parantaa asemiaan lääkärikisassa antamalla hyvän kuvan itsestään esimerkiksi kesäsijaisuuksia tekeville nuorille lääkäreille.

lääkärit
Nuoren miehen hengitystä kuunnellaan stetoskoopilla, joka on asetettu hänen yläselkänsä päälle.
Anna Huittinen / Yle

Kouvolan lääkäritilanne on hieman kohentunut viime keväästä. Kouvolan johtavan ylilääkärin Kati Myllymäen mukaan tilanteeseen ei silti voi olla tyytyväinen.

Myllymäen mukaan uusia virkalääkäreitä aloittaa syksyn aikana neljä ja kahden vuokralääkärin kanssa on tehty pitemmät sijaissopimukset.

- Uusi avohoidon ylilääkäri aloittaa syyskuun alussa, lisäksi yksi määräaikainen geriatri on tuloillaan syksyn aikana, Myllymäki kertoo.

Myllymäki kertoo, että lisäksi Kuusankosken terveysasemalla aloittaa yksi lääkäri syyskuun alussa ja Korian terveysasemalle on tulossa yksi puolipäiväinen lääkäri lokakuussa.

Myllymäki kertoo, että toisaalta virkalääkäreitä on virka ja vanhenpainvapaalla. Myllymäen mukaan tarvetta Kouvolassa olisi ainakin viidelle terveyskeskuslääkärille ja viidelle erikoislääkärille, lisäksi tarvittaisiin muun muassa hoitajia ja hammaslääkäreitä.

Kouvola on muun muassa keskiviikkona esitellyt itseään Kuopiossa lääkäriopiskelijoille. Myllymäki kertoo ilahtuneensa siitä, että lääkäriopiskelijat ovat kyselleet Kouvolan työmahdollisuuksista. Kouvolaa tuodaan esille myös syyskuussa Kuopion lääkäripäivillä.

Myllymäki kertoo, että nuoret lääkärit suosivat ennen kaikkea yliopistopaikkakuntia, joissa he ovat koulunsa käyneet. Sen jälkeen tulevat keskussairaalapaikkakunnat.

Myllymäen mukaan Kouvola voi parantaa asemiaan lääkärikisassa antamalla hyvän kuvan itsestään esimerkiksi kesäsijaisuuksia tekeville nuorille lääkäreille. Myllymäen mukaan heille on pyritty luomaan ammatillisesti turvallinen kokonaisuus, jossa on saatavilla vanhempien lääkärien ohjausta.