Syyttäjä vaatii elinkautisia 8-vuotiaan murhasta

Tytön isää ja tämän naisystävää syytetään murhasta. Syyttäjä pitää tekoja erityisen julmina. Syytetyt on määrätty mielentilatutkimukseen.

Kotimaa

Helsingin käräjäoikeus on aloittanut tänään poikkeuksellisen julmaksi kuvatun surman käsittelyn. Syyttäjä vaatii 8-vuotiaan tytön isälle ja tämän naisystävälle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä.

Syyttäjä pitää tytön surmaa harkittuna ja erityisen julmana. Syyttäjän mukaan tytön isä ja tämän naisystävä toimivat yksissä tuumin ja aiheuttivat tytön tukehtumiskuoleman.

Isä ja naisystävä kiistävät syyllistyneensä murhaan, mutta myöntävät aiheuttaneensa tytön kuoleman. Heidät on määrätty mielentilatutkimukseen.

8-vuotias tyttö löydettiin viime äitienpäivän aamuna kuolleena itähelsinkiläisestä asunnosta.

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski kertoo, että hän aikoo käydä vielä uudelleen esitutkinta-aineiston läpi ja harkitsee sitä, onko viranomaisten toiminnasta syytä jättää tutkintapyyntö. Velitskin mukaan hän selvittää muun muassa mahdolliset lastensuojeluilmoitukset ja sen, millaisiin toimiin ne ovat johtaneet.

Syyttäjän aikomuksesta harkita tutkintaa lastensuojeluviranomaisten toimista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat nettisivuillaan.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus