yle.fi-etusivu

Obaman vierailu kaatoi suositun nettipalvelun

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vierailu sai sosiaalisen uutissivuston Redditin tukkeutumaan hetkellisesti. Obama oli nettisivuston vieraana osiossa "Kysy minulta mitä tahansa".

internet
Presidentti Barack Obama istuu tietokoneen ääressä.
Yhdysvaltain presidentti vastaili nettiyhteisön kysymyksiin keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa. Imgur

- Minkä värinen on hammasharjanne? Mikä on Valkoisen talon oluen resepti?

Muun muassa näitä kysyttiin Yhdysvaltain istuvalta presidentiltä Barack Obamalta, kun tämä teki yllätysvisiitin Redditiin, sosiaaliselle verkkosivustolle, jolla käyttäjät voivat suositella uutisia ja artikkeleita toisilleen.

- Minä olen Barack Obama, Yhdysvaltain presidentti. Kysy minulta mitä tahansa, aloitti Obama vierailunsa Redditissä.

Presidentti sai hetkessä tulvan kysymyksiä, joista käyttäjät pystyivät äänestämään parhaita. Obama vastasi suosituimpiin kysymyksiin. Tieto vierailusta levisi hetkessä, ja Redditin sivusto ruuhkautui hetkellisesti niin pahasti, että kaikki käyttäjät eivät päässeet sivuille lainkaan.

Obama vastasi muun muassa kysymyksiin ilmailu- ja avaruushallinto NASA:n tulevaisuudesta sekä internetin sananvapaudesta. Häneltä kysyttiin myös, mikä on ollut hänen presidenttikautensa toistaiseksi vaikein päätös.

- Joukkojemme lähettäminen Afganistaniin. Joka kerta, kun lähettää urheita miehiä ja naisia taisteluun, tietää myös että kaikki heistä eivät tule turvallisesti takaisin kotiin. Se painaa väkisinkin mieltä, Obama kirjoitti sivustolla.

Nettiyleisö halusi myös tietää, kuka on Obaman suosikkikoripalloilija.

- [Michael] Jordan. Olen Bullsin miehiä, Obama vastasi.

Entä se Valkoisen talon oluen resepti?

- Se paljastetaan pian! Voin kertoa ensi käden kokemuksesta, että se olut on todella hyvää, Obama kehuskeli.

Hammasharjan väri jäi sen sijaan vielä arvoitukseksi.

Barack Obama on kunnostautunut sosiaalisessa mediassa aiemminkin. Hän on järjestänyt kyselytilaisuuksia muun muassa Twitterissä, LinkedInissä ja Facebookissa.