1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Isaac menettää voimiaan, vahingot jäivät pelättyä vähäisemmiksi

Trooppinen myrsky Isaac ohitti New Orleansin keskustan, eikä aiheuttanut kaupungissa pelättyjä vahinkoja. Nyt se etenee hitaasti kohti pohjoista samalla hiipuen.

Patrick O'Cain siivosi Isaac-myrskyn jälkiä New Orleansissa 29. elokuuta. Kuva: Skip Bolen / EPA

Karibialla ja New Orleansin seudulla riehunut trooppinen myrsky Isaac etenee nyt kohti pohjoista ja menettää samalla voimiaan.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Isaacin odotetaan menettävän trooppinen myrsky -luokituksensa torstain kuluessa. Sen jälkeen se luokiteltaisiin enää trooppiseksi matalapaineeksi.

Isaacin mukanaan tuomat runsaat sateet saattavat kuitenkin vielä nostaa veden tulvakorkeuksiin Louisianassa, Mississipissä, Alabamassa ja Arkansasissa.

Isaacin keskus ohitti New Orleansin keskustan, eikä uhannut vakavasti alueen uusia tulvapatoja. Myrsky nostatti kuitenkin tulvia kaupungin etelä- ja pohjoispuolilla. Myrskyn kulkemalla reitillä yli 730 00 asukasta on yhä ilman sähköä.

Isaacin aiheuttamat vahingot jäänevät kuitenkin pelättyä vähäisemmiksi, eikä se tule yltämään tuhoisimpien hurrikaanien joukkoon. Esimerkiksi Katrina-myrsky luokiteltiin luokan kolme hurrikaaniksi, kun Isaac oli hurjimmillaan vain ykköskategorian hurrikaani.