Mikkelin teatteri luottaa kotimaiseen tunteeseen

Mikkelin teatteri julkaisi torstaina syksyn ohjelmistonsa. Toista näytäntökauttaan teatterin keulassa luotsaava Mika Nuojua luottaa perinteen ja komedian voimaan. Luvassa on niin Mika Waltaria kuin Jaroslav Hasekia.

teatteritaide
Mikkelin teatterin näyttelijät Jimmy Asikainen ja Tuuli Anikari sekä vierailevana tähtenä Erkki Saarela teatterin lavalla.
Tarja Nyyssönen / Yle

Mikkelin teatterin syksyn ohjelmisto julkistettiin torstaina odottavissa tunnelmissa. Teatterin johtaja Mika Nuojua kertoo, että uuden näytäntökauden alla perhosia on aina vatsassa.

- Sitä toivoo, että on tehnyt oikeita valintoja ohjelmiston suhteen. Meillä on tänä syksynä tulossa yksi kantaesityskin, se jännittää miten se lähtee vetämään, Nuojua kertoo.

Teatterikausi avataan Mikkelissä jo tulevana viikonloppuna, kun estradille astelevat vierailevat tähdet Esko Roine, Mikko Kivinen ja Tom Lindholm. Miehet tulkitsevat Kalevalaa kattavasti huumorin keinoin.

Mika Nuojua
Tarja Nyyssönen / Yle

Teatterin oma ensimmäinen ensi-ilta on syyskuun puolivälissä. Mika Waltarin Myöhästynyt hääyö on tarina vastatuuleen joutuneesta hääyöstä.

- Vaikka Waltari kirjoitti tekstin 1940-luvulla, on se yhä nykyäänkin ajankohtainen. Tarina kertoo ihmisenä olemisesta, sen vaikeudesta.

Pääosassa on aina ihminen ja tarina

Vierailevana tähtenä Mikkelin teatterissa on tänä syksynä näyttelijä Erkki Saarela. Saarela näyttelee Myöhästyneessä hääyössä sekä ohjaa syyskuun lopulla ensi-iltaan tulevan Unelmatalon.

- Unelmatalo on kantaesitys, Osku Valveelta varta vasten Mikkelin teatterille tilattu näytelmä. Se kertoo mikkeliläisen taloyhtiön toilailuista. Musiikilla on vahva rooli tässä näytelmässä, Nuojua valottaa.

Ennen joulua ensi-iltaan tuleva Kunnon sotamies Svejk on sovitettu Mikkelin teatterin lavalle sopivaksi. Laajan teoksen on sovittanut ja ohjaa Snoopy Siren.

- Kunnon sotamies Svejk on veijaritarina, sotatarina jossa ei oikein ikinä päästä rintamalle. Se on kuvaus siitä, vaikka maailma ympärillä hajoaa, niin keskellä seisoo tarinankertoja, joka pitää ihmisen toivoa yllä.

Kotimaisuusaste kohdillaan

Ensi kevättä Nuojua valottaa sen verran, että lastennäytelmäkin on tiedossa. Koko perheen näytelmä Ella ja Paterock on vierailevan ohjaajan, Katriina Honkasen dramatisoima.

- Voisi kuvailla, että meidän tuleva näytäntökausi on hyvin kotimainen. Ainoastaan Hasekin Kunnon sotamies Svejk on ulkomaista käsialaa, muut näytelmät ovat kotimaisia. Ja vaikka huumoria on paljon luvassa, on taustalla kuitenkin aina kyse ihmisten välisestä kohtaamisesta, Nuojua kertoo.