Vapaamuurarit avaa toimintaansa yleisölle Seinäjoella

Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua lauantaina Areenassa järjestettävään vapaamuurareiden keskustelutilaisuuteen. Keskustelun aiheena on muun muassa vapaamuurareiden suhde uskontoon ja hyväntekeväisyyteen.

vapaamuurarit
Yksi vapaamuurarien symboleista.
Pasi Takkunen / Yle

Suomen vapaamuurarit kokoontuvat viikonlopuksi Seinäjoelle valtakunnalliseen konventtiin. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana myös yleisö pääsee osallistumaan lauantaina Areenassa järjestettävään keskustelutilaisuuteen. Tuolloin Suomen merimieskirkon pääsihteeri Sakari Lehmuskallio ja ekonomi Tapio Vartiainen esitelmöivät vapaamuurareiden suhteesta uskontoon ja hyväntekeväisyyteen. Paneelikeskustelussa aiheita kommentoivat järjestöön kuuluva Esko Töyli ja järjestön ulkopuolelta professori Kari Hokkanen.

Pohjalaismaakunnissa toimii kymmenisen vapaamuurareiden loosia Seinäjoella, Vaasassa, Kauhajoella, Pietarsaaressa ja Kokkolassa.

- Vapaamuurarius perustuu lainkuuliaisten miesten haluun elää ja kehittyä totuuden, avuliaisuuden ja veljeyden hengessä, määrittelee Suomen suurloosi ry nettisivuillaan vapaamuurareiden toimintaa.