1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kuvataiteilija Leonard Cohen esittäytyy Porvoossa

Porvoon Taidetehtaalla avautuu kanadalaisen, laulajana, runoilijana ja kirjailijana tunnetun, Leonard Cohenin kuvataidenäyttely. Teokset kertovat Cohenin elämästä ja ovat täynnä huumoria ja itseironiaa.

kulttuuri
Leonard Cohen's self-portrait.
Yle

Taidetehtaalla perjantaina avautuva näyttely järjestetään Leonard Cohenin Suomen konsertin kunniaksi. Cohen esiintyy Helsingissä sunnuntaina.

Cohen kuvaa taiteessaan ihmisiä ja esineitä omasta elämästään ja ympäristöstään. Teokset vaihtelevat hiilipiirroksista öljypastelleihin sekä digitaalisesti luotuihin kuviin. Monet niistä ovat omakuvia.

Torstaina näyttelyn avajaisissa Leonard Cohenin poika, laulaja Adam Cohen esiintyi ja kertoi isänsä taiteesta yleisölle.

- Hänen työnsä muistuttavat hänen musiikkiaan. He, jotka pitävät hänen musiikistaan, pitävät todennäköisesti myös hänen kuvataiteestaan, sillä niissä on hänen kirjoituksiaan ja niissä kuuluu hänen äänensä, Cohen kuvailee isänsä töitä.

Adam Cohen kertoo, että hänen isänsä ei ota taidetta kovin vakavasti eikä halua viedä tilaa sellaisilta taiteilijoilta, jotka ovat omistaneet koko elämänsä kuvataiteelle. Hän ei Adamin mukaan edes pidä itseään kovin hyvänä kuvataiteilijana, vaikka omistautuukin aina kaikelle työlle, mitä tekee.

Teokset ovat epämuodollisia ja rentoja. Niissä on paljon runollisuutta, mutta myös paljon huumoria ja itseironiaa.

Adam Cohen

Adam Cohen uskoo näyttelyn kiinnostavan eriyisesti niitä, jotka ovat jo valmiiksi kiinnostuneita Leonard Cohenista ja hänen työstään kirjallisuuden ja musiikin parissa. Adam lupaa, että vierailijat tulevat olemaan tyytyväisiä näkemäänsä.

- Teokset ovat epämuodollisia ja rentoja. Niissä on paljon runollisuutta, mutta myös paljon huumoria ja itseironiaa.

Näyttelyn järjestäjät ja Taidetehtaan henkilökunta pitävät Cohenin näyttelyä erittäin hyvänä ja vetävänä alkuna vastaremontoidun Taidetehtaan uudelle polulle.

Näyttely on esillä Taidetehtaan Tehdassalissa 23. syyskuuta saakka.

Lue seuraavaksi