1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ratti irtosi uudesta autosta kesken ajon Helsingissä - katso video

Kuljettaja Kari Alentolan mukaan tapahtuman jälkeen päällimmäisenä mielessä oli kiire ehtiä töihin. Autonvalmistajan päivystysnumerossa oli hiljaista, kun kuljettaja soitti ja kertoi ratin irtoamisesta.

Kotimaan uutiset
Mies asettelee Nissanin irronnutta rattia takaisin paikoilleen.

Yleisradiossa kuvaajana työskentelevällä Kari Alentolalla oli maanantaina tavallista tapahtumarikkaampi päivä. Kesken työreissun Tampereelta Helsinkiin upouudesta, alle 500 kilometriä ajetusta Nissan Qashqai+2 -autosta irtosi ratti. Auto odottaa nyt maahantuojalla tapauksen tutkimista.

- Korjasin ajoasentoa Eduskuntatalon liikennevaloissa ja otin vähän tukea ratista. Yhtäkkiä se putosi syliini ja jäi roikkumaan piuhojen varassa, Alentola kertaa.

Rupesin laittamaan rattia takaisin, ihan kuin se olisi ollut jokin lelu, joka rikkoontuu ja joka korjataan.

Tapahtuman jälkeen päällimmäisenä Alentolan mielessä oli ehtiä päivän kuvauksiin. Autossa oli kyydissä rikosylikomisario Juha Rautaheimo Helsingin poliisin murharyhmästä ja Poliisi-tv:n toimittaja Kari Paananen.

Miehillä oli kiire Senaatintorin kulmalla sijaitsevaan rikospoliisin vanhaan päämajaan, jossa on kuvattu myös Komisario Palmu -elokuvia.

- Rupesin laittamaan rattia takaisin, ihan kuin se olisi ollut jokin lelu, joka rikkoontuu ja joka korjataan. Ei sitä osannut siinä tilanteessa ajatella järkevästi.

Alentola sai ratin jotenkuten paikoilleen, ja ajoi autolla vielä ryömintävauhtia Senaatintorille. Sieltä hän soitti Nissanille.

- Päivystysnumerossa oli aika pitkään hiljaista, kun sanoin, mitä on tapahtunut. Jouduin kysymään, että onko siellä ketään.

Auto hinattiin maahantuojalle odottamaan Nissanin tarkempia tutkimuksia tapahtuman syistä. Alentolan ja autossa olleiden matkustajien onneksi ratti irtosi paikallaan ollessa, eikä esimerkiksi matkan moottoritieosuudella Tampereelta Helsinkiin.

- Jos se olisi irronnut moottoritiellä, en olisi ehtinyt tekemään mitään.

Lue seuraavaksi