Hyppää sisältöön

A-studio: Stream - Petikikkoja perheenäideille

Fanifiktiosta alkunsa saanut eroottinen kirja kertoo alistuvan nuoren naisen ja sadistisen miljonäärin suhteesta. Se pursuaa masokistista, tarkkaan kuvailtua seksiä. Miksi "mommy porn" myy?

Kuva: Yle

Vasta suomeksi ilmestynyt 50 Shades -Sidottu on ollut hitti ympäri maailmaa. Heinäkuussa teosta oli Yhdysvalloissa myyty jo yli 20 miljoonaa kappaletta (siirryt toiseen palveluun)ja sen on yksi maailman nopeimmin myydyistä kirjoista. Nyt se keikkuu kirjakauppojen myyntilistojen kärjessä myös Suomessa.

Harvan mielestä kyse on kirjallisesta mestariteoksesta, päinvastoin. 50 Shades-Sidottua on verrattu Harlekiini-pokkareihin, eli kaupassa kassan vieressä myytävään romanttiseen höttöön. Silti se myy, suututtaa (siirryt toiseen palveluun) ja ihastuttaa. (siirryt toiseen palveluun)

Sen on sanottu sekä pelastavan (siirryt toiseen palveluun) että tuhoavan (siirryt toiseen palveluun) avioliittoja. Tässä linkissä eräs australiainen loukkaantunut perheenäiti avautuu aiheesta (siirryt toiseen palveluun).

Kirjan myötä on noussut myös uusi käsite ”mommy porn”. (siirryt toiseen palveluun) Suosiosta voisi päätellä, että perheenäideille suunnatulla eroottisella kirjallisuudella on kysyntää.

Kirjasta ja kohusta keskustellaan perjantaina **A-studio: Stream **ohjelmassa TV1 klo 21.00. Kommentteja käytetään suorassa lähetyksessä.

Suoraan lähetykseen pääsee myös Twitterin avulla hashtagilla #a_stream.

.
.