Hyppää sisältöön

Suomalainen ruoka tarinan turviin eurooppalaisiin pöytiin

Suomalaisella ruoalla on potentiaalia rynnistää eurooppalaisiin ruokapöytiin. Meiltä löytyy paljon hyviä tuotteita. Markkinoiden saavuttamiseksi ruoan pitäisi saada taakseen tarinoita.

Eurooppatiedottaja Pekak Purhonen, europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) ja toimittaja Hanne Leiwo Seinäjoen torilla. Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Ruokamepiksi itseään puolileikillään kutsuva europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) kannustaa ruokatuotannostaan tunnettua Etelä-Pohjanmaan maakuntaa parantamaan tunnettuutaan ruoantuottajana myös Euroopassa. Perjantaina Seinäjoella järjestetyn Eu-arjessa -tapahtuman teemaksi oli valittu ruokamaakunta.

Alueelta ja ylipäätään Suomesta löytyisi hänen mukaansa paljon eurooppalaisiin pöytiin kelpaavaa ruokaa, kun vain markkinointi osattaisiin tehdä oikein.

- Meidän täytyy kirjoittaa ja tehdä tämä tarina ja meidän täytyy myydä se.

Puhdas luonto ja eksotiikka olisivat Sarvamaan mukaan tarinan juonen perusasioita. Sarvamaa lisäisi maanviljelijöiden tuottaman ruoan kylkeen markkinoinnissa myös luonnonkasvit, jotka hän määrittelee "villiruoaksi."

Myös Eurooppatiedotuksen etelä-Pohjanmaan tiedottaja Pekka Purhonen katseli perjantaina puolilta päivin Seinäjoen torilla Eu-arjessa tapahtumassa parveilevaa väkeä ja oli  hyvin tyytyväinen Eu-arjessa tapahtuman onnistumiseen. Ruoka nousi  hänen mukaansa teemaksi  Etelä-Pohjanmaan tapahtumassa aivan luonnostaan.

- Kärki tällä alueella on ilman muuta ruokamaakunta. Täällä on hyvin vahva perustuotanto ja elintarviketeollisuus.

.
.