Kotkan henkilöstöpäällikkö: Kannustusraha tiukassa

Kaupungin johdon kannustusrahat ovat keränneet roppakaupalla kritiikkiä Kotkassa. Henkilöstöpäällikön mukaan lisärahojen maksu on perustunut virkasopimukseen ja organisaatiomuutoksiin.

Kotimaa
Euroseteleitä.
Arja Lento / Yle

Kotkan johdon kannustinrahat ja palkankorotukset ovat saaneet paljon julkisuutta kuluneella viikolla. Kaupungin henkilöstöpäällikkö Minna Uusitalon mukaan johdon kannustusrahat ja tulospalkkiot ovat kuitenkin hyvin harvinaisia.

Tulospalkkiota saavat tällä hetkellä ainoastaan hammashoitajat, suuhygienistit ja hammaslääkärit. Uusitalo kertoo, että tulospalkkioiden määrä on aina sopimuskohtainen.

Uusitalon mukaan julkiseen keskusteluun noussut tilapalvelujohtajan palkankorotus johtuu tehtävien lisääntymisestä ja vaativuudesta.

- Se on ihan virkasopimusten mukainen juttu. Kotkassa on tehtävän vaativuuteen perustuva palkkausjärjestelmä. Tämä tilapalvelujohtajan palkankorotus ei liittynyt kannustamiseen, Uusitalo kuittaa.

Johtajien alkuvuoden palkankorotukset Uusitalo pistää uudelleenjärjestelyn piikkiin. Kymen Sanomien mukaan muun muassa kaupungin entinen liiketoimintajohtaja Risto Virtanen sai alkuvuonna 1500 euron palkankorotuksen.

- Vuodenvaihteen palkankorotukset johtuivat Kotkan kaupungin organisaatiomuutoksesta. Siinäkin on ollut perusteena vaativuus- tai hierarkiamuutos, Uusitalo sanoo.

Henkilöstöjohtajan mielestä kaupungin tulee pyrkiä kannustavaan palkkaukseen.

- Tietenkin vaikea taloustilanne aiheuttaa haastetta: pienistä euroista on vaikea jakaa merkittäviä kannustussummia. Kotkassa tavoitellaan kannustavaa ja motivoivaa palkkausjärjestelmää, Uusitalo kertoo.

Haminassa ja Kouvolassa ylimmän johdon palkkoja ei ole viime vuosina korotettu. Kouvolassa ei myöskään ole vielä tulospalkkausjärjestelmää.