Jalaton löytökoira vei eläinystävän sydämen

Helsingissä ja Oulussa tempaistiin lauantaina löytökoirien puolesta. Järjestäjien mielestä koiranpentua ei tarvitse välttämättä ostaa kennelistä, vaan koiran voi hankkia myös kodittomien joukosta.

Kotimaa
Ruskea koira
Traumatisoituneen koiran pitäminen ei aina ole helppoa, kertoo kolmen löytökoiran omistaja Usva Salmela. Tapahtuman järjestäjä Nina Patanen muistuttaa, ettei koiranpentua välttämättä tarvitse ostaa kennelistä. Löytökoirat kilpailivat muun muassa nakinsyönnissä Helsingin Alppilassa lauantaina.

Yksi koiratapahtuman kävijöistä oli helsinkiläinen Usva Salmela, jolla on kolme Espanjasta tuotua löytökoiraa. Hän innostui löytökoirista, kun internetistä löytyi kolmella jalalla klenkkaava pentu, johon Salmela rakastui heti. Koiralla oli takanaan kova kohtalo.

- Espanjassa lopetetaan koiranpentuja yleisesti heittämällä niitä autosta moottoritielle, vähän kuin meillä Suomessa lopetetaan kesäkissoja monella eri tavalla. Tämä on vähän sitkeämpi sissi. Se on raahautunut parikuukautisena moottoritieltä ravintolan taakse, josta turistit ovat löytäneet sen ja vieneet tarhalle, Salmela kertoo.

- Pentu ehti olla tarhalla noin kuukauden päivät ja lensi sitten luokseni.

Löytökoiralauantai-tapahtuman ohjelmassa oli muun muassa koirien nakinsyöntikilpailu ja erilaisia tietoiskuja. Tapahtuma järjestettiin ensi kertaa viime vuonna.