1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymmenien hittikappaleiden kirjoittaja Hal David on kuollut

David kirjoitti sanat 40 hittikappaleeseen, muun muassa sellaisiin ikivihreisiin kuin Raindrops Keep Fallin' On My Head ja I Say a Little Prayer.

kulttuuri
Hal David Hollywoodin Walk of Fame tapahtumassa 14. Lokakuuta 2011.
Hal David Hollywoodin Walk of Famella, jonne hän sai tähtensä 14. Lokakuuta 2011.Paul Buck / EPA

Yhdysvaltalainen lauluntekijä Hal David on kuollut. David kirjoitti ja Burt Bacharach sävelsi kymmeniä hittikappaleita ennen muuta Dionne Warwickille mutta myös muun muassa Barbra Streisandille, Frank Sinatralle ja Tom Jonesille. Kaikkiaan Davidin kynästä syntyivät sanat yli 40 listahittiin.

Davidin ja Bacharachin suurimpia menestyksiä olivat muun muassa Raindrops Keep Fallin' On My Head, Close to You ja What The World Needs Now Is Love. Niistä ensimmäinen toi tekijöilleen Oscarin, kun se soi elokuvassa Butch Cassidy ja Sundance Kid. _Oscar-ehdokkuuksia liikeni muitakin, muun muassa nimisävelmistä elokuviin _Alfie _ja _What's New Pussycat?

Kaksikko palkittiin myös arvostetuilla Grammy- ja Tony-pysteillä lauluistaan Broadway-musikaaliin Promises, Promises. Tuorein kunnianosoitus on viime toukokuulta, jolloin David ja Bacharach saivat elämäntyöstään Yhdysvaltain kongressin Gershwin-palkinnon.

David teki yhteistyötä myös muiden säveltäjien kanssa. Elokuvamusiikkia syntyi muun muassa James Bond -filmiin Kuuraketti yhdessä John Barryn kanssa sekä Vaaleanpunaisen pantterin paluuseen Henry Mancinin kanssa.

David kuoli aivoinfarktiin kotikaupungissaan Los Angelesissa. Hän oli 91-vuotias.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi