1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Vuorinen: Porin hallitilanne yksi SM-liigan keskeisiä huolenaiheita

Jääkiekon SM-liiga odottaa Porin jäähallitilanteeseen ratkaisua. Toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen nimeää Porin nykyiset olosuhteet yhdeksi liigan keskeiseksi huolenaiheeksi. Ässät on ilmoittanut kartoittavansa syksyn aikana omasta mielestään parhaan vaihtoehdon tilanteen korjaamiseksi.

urheilu
Tuuli Liekari / YLE

- En halua liioitella, mutta kyllä Porin hallitilanne on yksi, jos olosuhteita ajatellaan, merkittävimpiä huolenaiheita SM-liigassa, sanoo toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen.

Toinen halliremonttia kipeästi kaipaava paikkakunta on Lappeenranta.

Remontti vai kokonaan uusi halli?

Porissa on pohdittu vaihtoehtoina nykyisen Isonmäen hallin remonttia tai sitten aivan uutta kiekkoareenaa. Etenkin hallin oheispalvelu- ja pukukoppitilat sekä kuntosalit kaipaavat kunnostusta.

Kaupungin jäähallityöryhmä julkisti raporttinsa vuosi sitten. Ryhmän tekemän selvityksen mukaan Isonmäen hallin suuri laajennus ja peruskorjaus maksaisi noin 11,5 miljoonaa euroa. Pienemmän laajennuksen hinta olisi runsaat 9 miljoonaa euroa.

Uuden hallin rakentaminen maksaisi noin 25 miljoonaa euroa. Tätä on pidetty liian kalliina vaihtoehtona.

Hallia on sovitettu myös mahdolllisen uuden kauppakeskuksen yhteyteen Konepajarantaan.

Ässien toimitusjohtajan Jukka Hirsimäen mukaan seura kartoittaa syksyn aikana omalta osaltaan parhaan ratkaisun hallitilanteeseen.

"Toivottavasti asiat etenevät"

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen sanoo olevansa tietoinen Porin hallihankkeista ja toivoo, että joku niistä nytkähtää eteenpäin.

- Toivon todella vilpittömästi, että myös olosuhteet saadaan kuntoon, koska Porissa on urheilullisesti asiat saatu hyvälle tasolle.

Lue seuraavaksi