1. yle.fi
  2. Uutiset

Iitissä voi olla edessä verojen nosto

Arviot kuitukangasvalmistaja Lacell Oy:n konkurssin vaikutuksista kunnalle vaihtelevat miljoonasta yli kolmeen miljoonaan euroon.

Iitti

Iitin talouden ennustetaan menevän noin 850 000 euroa miinukselle tänä vuonna. Kunnanhallituksen raamiohjeessa ensi vuoden talousarvioon on varauduttu sekä kuntaverojen korotuksiin että kulujen karsintaan.

Iitin Hallinto- ja talousjohtaja Heikki Kantolan mukaan mitään nopeasti vaikuttavaa keinoa talouden tasapainottamiseen ei ole. Kantolan mukaan Iitissä joudutaan miettimään muutoksia palvelurakenteeseen ja siihen miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään.

Kantolan mukaan tappioluvussa ei ole mukana kuitukangasvalmistaja Lacellin konkurssin vaikutukset. Kantola kertoo, että konkurssista voi tulla tappiota kunnalle pahimmillaan yli kolme miljoonaa euroa. Parhaassa tapauksessa kunta selviäisi Lacellin konkurssista miljoonalla.

Iitin kunnanjohtaja Pentti Toivanen arvio puolivuotiskatsauksessaan, että Lacell Oy:n konkurssista aiheutuvat kustannukset kunnalle olisivat tämän hetkisen arvion mukaan noin 1,5 milj. euroa.

Kunnanhallitus käsittelee puolivuosiraporttia kokouksessaan maanantaina.

Lue seuraavaksi