Helsingin sosiaalijohtaja: Lastensuojelutoimien tutkiminen perusteltua

Helsingin sosiaalijohtajan mielestä on perusteltua, että surmatun kahdeksanvuotiaan tytön jutussa aloitetaan rikostutkinta lastensuojelutoimista. Hän pitää perinpohjaista tutkintaa tärkeänä myös sosiaaliviraston työntekijöiden oikeusturvan kannalta.

Kotimaa

Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen pitää hyvänä, että Helsingissä surmatun kahdeksanvuotiaan tytön lastensuojelutoimista aloitetaan rikostutkinta.

Voutilainen sanoo pitävänsä perusteltuna, että lastensuojelun toimet tutkitaan tapauksen yhteydessä.

- Sosiaalivirasto on jo aiemmin pitänyt asian avointa ja perusteellista käsittelyä välttämättömänä. Asian perinpohjainen tutkiminen on myös työntekijöidemme oikeusturvan kannalta tärkeää, Voutilainen kertoo.

Voutilaisen mukaan sosiaalivirasto auttaa viranomaisia asian selvittämisessä. Sosiaalijohtaja Voutilainen kuitenkin huomauttaa, että esitutkinnan salaisuuden ja asiakastietojen salassapidon vuoksi sosiaalivirasto ei anna asiasta julkisuuteen lisätietoja.

Helsingin poliisi kertoi maanantaina aloittavansa virkarikostutkinnan lastensuojeluviranomaisten toiminnasta viime äitienpäivänä Helsingissä surmatun kahdeksanvuotiaan tytön tapauksessa. Viranomaisten toimia tutkitaan epäiltynä virkavelvollisuuden rikkomisena.

Surmatun tytön isää ja äitipuolta epäillään tytön murhasta. Oikeudenkäynti heitä vastaan alkoi viime viikolla.