1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Marjaniemi, Helsinki

Jussi-hevonen tekee heinää Helsingissä

Helsingin rakentamispalvelu Staralle keikkaa heittävä Jussi puskee töitä siellä, mihin työkoneet eivät pääse, tai ne vahingoittaisivat luontoa liikaa. Parhaillaan Jussi on hommissa Strömsinlahden rantapuiston niityllä, entisellä pakettipellolla.

Marjaniemi, Helsinki
Hevonen heinätöissä Helsingissä

Jussi on Staralla työskentelevän Lauri-Pekka Karjalaisen hevonen, joka on tilapäistyöntekijänä erillistä korvausta vastaan silloin kun tarvitaan. Erityisen suuressa suosiossa Jussi on lasten keskuudessa. Se vetää ihailijoita puoleensa minne meneekin. Lasten vanhemmat toivovat, että Jussille järjestettäisiin enemmänkin puistokeikkaa.

Roihuvuoren ja Marjaniemen välillä olevassa Strömsinlahdenpuistossa Jussilla on ollut tärkeä rooli, kun vuosikymmeniä laiminlyötyä puistoa on kunnostettu entiseen loistoonsa.

Irma Mässeli Starasta kertoo, että 1700-luvun kartanomiljöö puistoineen oli päässyt surkeaan jamaan ennen kuin sitä alettiin remontoida kaksi vuotta sitten.

– Ensimmäiseksi raivasimme pois sinne kuulumattomat puut, ja nyt kartanon entiset niityt ja pellot kasvavat taas heinää ja apilaa, kertoo Irma Mässeli kaupungin rakennuspalvelu Starasta.

Puistoon on tehty valaistu ja asvaltoitu käytäväverkosto sekä puiston kaksi siltaa ja 18 penkkiä on uusittu. Alueen halkaisevaa Mustapuroa syvennettiin vajaa metri ja muutettiin mutkaisemmaksi. Nyt puro toimii tulva-altaana, eikä tuuli pääse enää työntämään merivettä Marjaniemen siirtolapuutarhaan.

Lue seuraavaksi