1. yle.fi
  2. Uutiset

Porkkanasta saa herkullista jälkiruokaa

On aika kaivaa syksyn herkut mullasta. Porkkanasta saa tehtyä makeaa jälkiruokaa. Porkkanamuffinit ovat helppo tehdä ja maukas syödä. Komeus kruunataan appelsiinituorejuustolla. Aikaa porkkamuffinssien valmistamiseen menee alle tunti.

ilmiöt
Martta Eeva-Maija Laurilan valmistama porkkanamuffini
Juha Mäntykenttä / Yle

Porkkanamuffinit

4 porkkanaa

4 dl gluteenittomia jauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1½ tl kanelia

3/4 dl mantelirouhetta

100 g leivontamargariinia

3 munaa Kuorrutus

1 rasia appelsiinituorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

koristeeksi nompparelleja

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini. Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon margariini ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen.

Jaa taikina isoihin (12 kpl) muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sekoita kuorrutus aineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele nomparelleilla.

Ohje: Martta Eeva-Maija Laurila

Lue seuraavaksi