Lappeenranta valittaa hallikäräjistä hovioikeuteen

Kaupunki ja sen tytäryhtiö Lappeenranta Free Zone eivät tyydy Etelä-Karjalan käräjäoikeuden päätökseen Mustolan hallikauppoja koskevassa riita-asiassa.

Lappeenranta

Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenranta Free Zone Oy valittavat hovioikeuteen käräjäoikeuden päätöksestä kaupungin ja NREP Finlandin välisessä riita-asiassa. Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti valituksesta maanantaina.

Lappeenrannan kaupunki ja sen tytäryhtiö Lappeenranta Free Zone myivät Mustolan vapaakauppa-alueelta tontteja ja halleja kiinteistösijoitusyhtiö NREP Finland Log 2 Oy:lle vuonna 2008.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus määräsi elokuussa kaupungin ja sen tytäryhtiön maksamaan hallikaupoista hinnanalennusta puolitoista miljoonaa euroa korkoineen. Käräjäoikeuden mukaan kaupungin ja Free Zonen olisi pitänyt kertoa Mustolasta varastohalleja ostaneelle yritykselle, että hallien merkittävä vuokralainen halusi irtisanoa vuokrasopimuksensa.

Kaupunki perustelee valitusta hovioikeuteen mm. sillä, että NREP ei ole käräjoikeusprosessin aikana näyttänyt, että vuokrasopimukset olisi irtisanottu ja yhtiölle olisi aiheutunut menetyksiä.