1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. internet

Nuori uskaltaa pyytää apua netissä

Oululaisnuorille tarjotaan apua arjen ongelmiin netin yhteisöpalvelu IRC-Galleriassa. Nettipalvelulla pyritään alentaman nuorten avun pyytämisen kynnystä.

internet
Bystromin nuorten palvelusivu IRC-Galleriassa.
Yle

Oulun nuorisotoimen hallinnoima Bystromin talo on jo vuoden ajan tarjonnut nuorille matalan kynnyksen periaatteella henkilökohtaista ohjausta, tukea ja neuvontaa elämän eri tilanteisiin. Tarjolla on esimerkiksi työhön, koulutukseen, elämänhallintaan, terveyteen, asumiseen ja talouteen liittyvää apua.

Nyt toiminta laajenee IRC-Galleriaan, joka tavoittaa noin puolet 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista.

- Facebookin ja muiden tulemisen jälkeenkin IRC-Galleria on kotimaisista yhteisöpalveluista suosituin. Lisäksi meillä on hyvät kokemukset palveluntarjoajasta jo monen vuoden ajalta, perustelee IRC-Gallerian valintaa projektipäällikkö Marko Seppälä Oulun nuorisotoimesta.

Nuoria puhuttavat erityisesti kaveripiirin tapahtumat. Myös perheeseen liittyvät ongelmat vaivaavat.

Marko Seppälä

Yhteisöstä nuoret tavoittavat muun muassa nuorisotyöntekijän, ammatinvalintapsykologin tai terveydenhoitajan. Kysymyksiä voi esittää chatissa tiistaisin ja torstaisin kello 14-16. Halutessaan nuori voi käydä keskustelua yleisessä chatissa tai anonyymisti kahden kesken asiantuntijan kanssa.

- Nuoria puhuttavat erityisesti kaveripiirin tapahtumat. Myös perheeseen liittyvät ongelmat vaivaavat nuoria, Seppälä kertoo.

Lue seuraavaksi