1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Cirque du Soleil Suomeen maaliskuussa

Barokkimaista Alegría-showta esitetään 11 näytöksessä Helsingissä ja Turussa.

kulttuuri
Sirkustaiteilija roikkuu ylösalaisin kyntteliköt käsissään.
Cirque du Soleil tunnetaan sirkusta, tanssia ja teatteria yhdististävistä esityksistä.Koen Van Weel / EPA

Cirque du Soleilin Alegría-produktio saapuu maaliskuussa ensimmäistä kertaa Suomeen. Show nähdään Helsingissä seitsemän esityksen voimin ja Turussa neljässä esityksessä ensi vuoden maaliskuussa. Espanjan kielen riemua tarkoittavasta sanasta nimensä saaneessa Alegríassa on mukana 55 esiintyjää ja muusikkoa viidestätoista maasta. Alegrían tyyli on barokkimainen ja operettimainen esiintymisasuja myöten. Showssa akrobaatit esimerkiksi lentävät keinuun yli 40 metrin korkeudessa lavan yläpuolella.

Alegría-showta esitetään Suomessa Helsinki Areenassa ja Turun HK Areenassa. Lipunmyynti esityksiin käynnistyy ensi maanantaina.

Cirque du Soleil on 20 katutaiteilijan vuonna 1984 perustama organisaatio. Sillä on 5 000 työntekijää, mukaanlukien 1 300 esiintyjää yli 50 eri maasta. Sirkusryhmän esitykset ovat keränneet jo yli 100 miljoonaa katsojaa.

Edellisen kerran Cirque du Soleil vieraili Suomessa syksyllä 2009, kun Saltimbanco valloitti Helsingin ja Turun areenat keräten yhteensä yli 25 000 yleisömäärän.

Lue seuraavaksi