1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotimainen elokuva jälleen ennätysvauhdissa

Kotimainen elokuva on kerännyt alkuvuonna enemmän katsojia kuin ennätysvuonna 2010 samaan aikaan.

kulttuuri
Risto Räppääjä ja Viileä Venla.
Risto Räppääjä ja Viileä Venla.Jolle Onnismaa / Kinotar

Kotimaiset elokuvat ovat keränneet elokuun loppuun mennessä jo lähes 1,5 miljoonaa katsojaa elokuvateattereissa. Parin vuoden takaisen ennätysvuoden tilannetta ollaan edellä jopa yli kolmanneksella. Tuolloin kotimainen elokuva keräsi koko vuonna yli kaksi miljoonaa katsojaa.

Edellä ollaan reippaasti myös vaisua viime vuotta. Suomen elokuvasäätiön mukaan tämän vuoden katsojamäärä on kaksinkertainen viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Loppuvuoden aikana kotimaisia elokuvia on tulossa ensi-iltaan vielä 13. Niitä ovat muiden muassa Puhdistus, Sinivalkoinen valhe, Vares - Pimeyden tango ja Niko 2 - lentäjäveljekset.

Tänä vuonna elokuvateattereissa on käynyt kaiken kaikkiaan lähes 5,5 miljoonaa katsojaa, joista kotimaisten elokuvien osuus on noin 27 prosenttia. Kävijämäärät ovat nousseet noin 12 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Vuoden katsotuimmat elokuvat ovat tällä hetkellä animaatioseikkailu Ice Age 4: Mannerten mullistus (Ice Age 4: Continental Drift) sekä kotimainen Risto Räppääjä ja Viileä Venla molemmat noin 305 000 katsojalla. Kolmanneksi katsotuin on Christopher Nolanin Batman-trilogian viimeinen osa _The Dark Knight Rises _273 000 katsojalla.

Lue seuraavaksi