Euroopan komissio ehdottaa 40 prosentin naiskiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksiin

Financial Timesin mukaan komissio on valmistellut säännösehdotuksen, joka on määrä esitellä lokakuussa.

talous

Jos Euroopan komission suunnitelmat toteutuvat, vuodesta 2020 eteenpäin EU-alueen pörssiyhtiöiden hallituksissa istuu vähintään 40 prosenttia naisia, kirjoittaa talouslehti Financial Times. Kiintiön rikkomisesta seuraisi sakko tai muita sanktioita.

EU:n oikeuskomissaari Viviane Reding aikoo esitellä lakiehdotuksen lokakuussa. Luonnoksen mukaan pörssiyhtiöiden, jotka työllistävät yli 250 ihmistä tai joiden liikevaihto on yli 50 miljoonaa euroa vuodessa, pitäisi raportoida hallitustensa sukupuolijakaumasta vuosittain. Mikäli hallituksen jäsenistä 40 prosenttia ei ole naisia, yhtiölle langetettaisiin sakko tai siltä evättäisiin julkiset tuet ja urakat.

Euroopan unioni on yrittänyt tasapainottaa pörssiyhtiöiden hallitusten sukupuolijakaumia lähes vuosikymmenen. Toistaiseksi useat suositukset eivät ole kuitenkaan tuottaneet toivottuja tuloksia. Komission mukaan naisjäsenten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa on lisääntynyt EU-alueella ainoastaan 0,6 prosentin vuosivauhtia ja naisten määrä hallituksissa vaihtelee hyvin paljon eri jäsenmaissa.

Viime vuonna naisten osuus yhtiöiden hallitusten jäsenistä oli EU:ssa keskimäärin vajaat 14 prosenttia. Suomessa suurimpien pörssiyhtiöiden hallitusten jäsenistä naisia oli viime vuonna 27 prosenttia, enemmän kuin missään muussa EU-maassa.

Jäsenmaista erityisesti Britannia ja Ruotsi ovat vastustaneet voimakkaasti sukupuolikiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksissa. Myös yritysmaailma on suhtautunut kiintiöihin tympeästi. Kansalliset kiintiöt ovat jo käytössä esimerkiksi Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Hollannissa.

Suomessa kiintiöt eivät ole käytössä, mutta valtionyhtiöiden omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) on vaatinut sukupuolikiintiöitä pörssi- ja valtionyhtiöiden hallituksiin. Keskuskauppakamarin mukaan Suomi pitäisi sen sijaan jäädä kiintiösäännöstelyn ulkopuolelle, koska naisten määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituksissa on jo lisääntynyt merkittävästi.