Hallinto-oikeus: Savonia ei saa aloittaa kampushanketta

Kuopion hallinto-oikeus on kieltänyt ammattikorkeakoulua aloittamasta uuden kampuksen rakennustöitä. Syy on hallinto-oikeuteen tehty valitus.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Savonia-ammattikorkeakoulu ei saa vielä aloittaa Kuopion Microkadun kampuksen rakennustöitä Technopoliksen kanssa.

Kuopion hallinto-oikeus päätti tiistaina kieltää ammattikorkeakoulua panemasta täytäntöön Savonian kuntayhtymän valtuuston päätöstä kampushankkeen ensimmäisen vaiheen aloittamisesta.

Hallinto-oikeus antoi täytäntöönpanokiellon, koska valtuustopäätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen. Kiellolla hallinto-oikeus ei ota kantaa varsinaiseen asiaan. Kielto on voimassa, kunnes valituksesta on tehty ratkaisu.

Ammattikorkeakoulun kuntayhtymän valtuusto päätti toukokuussa, että Savonia ja Technopolis alkavat valmistella ammattikorkeakoululle uutta kampusta Kuopioon Microkadulle. Tilat oli tarkoitus ottaa käyttöön ensi syksynä.

Savonian rehtori Veli-Matti Tolppi on täytäntöönpanokiellosta yllättynyt ja pettynyt.

- Vaikka hallinto-oikeuden ratkaisu olisi meille myönteinen niin kuin uskon, kampushanke viivästyy pahimmillaan vuoden ja parhaimmillaankin puoli vuotta.

Tolpin mukaan Savonia harkitsee valituksen tekemistä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Savonia on myös vedonnut hallinto-oikeuteen, että asia käsitellään nopeasti. Hallinto-oikeus on luokitellut asian kiireelliseksi ja päätös voi tulla nopeimmillaan tämän vuoden puolella.

Technopolis Kuopion johtaja Hannu Eronen harmittelee viivästystä ja vertaa hanketta ilkikurisesti Kuopion toriremonttiin.

- Meillä Technopoliksessa kaikki oli valmiina, ja alla oli Savonian eri hallintoelinten myönteiset päätökset kampuksesta. Viivästyminen on todella hamillista, sanoo Eronen.