Nokialta uumoillaan uutta puhelinjulkistusta

Illansuussa pidettävän tiedotustilaisuuden aihetta ei ole kerrottu ennakkoon, mutta monet arvelevat sen käsittelevän yhteistä uutta älypuhelinmallia. Kyseessä olisi ensimmäinen Nokian ja Microsoftin yhteinen Windows Phone 8.

Matkapuhelinjätti Nokian ja ohjelmistoyhtiö Microsoftin odotetaan julkistavan tänään ensimmäiset yhteiset älypuhelinmallinsa. Nokia ja Microsoft pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden tänään New Yorkissa illansuussa Suomen aikaa.

Tiedotustilaisuuden aihetta ei ole julkistettu, mutta yleisesti veikataan yhtiöiden julkistavan ensimmäiset  Windows Phone 8 - älypuhelinmallinsa.  Niiden olisi määrä piristää Nokian älypuhelinmyyntiä. Nykyiset Lumia-mallit ovat myyneet alle odotusten.

Kuhina uumoillun uuden älypuhelimen ympärillä kävi kuumana tiistaina, päivää ennen odotettua julistusta. Mobiilialaa seuraavilla nettisaiteilla ja Twitter-tileillä julkistettiin kuvia, joiden kerrotiin esittävän Nokian uusia Lumia 920 -kännyköitä ja oheislaitteitta, muun muassa langattomia latureita.

Nokia ja Microsoft julkistivat laajan yhteistyösuunnitelmansa helmikuussa 2011, reilut 1,5 vuotta siten. Kumppanuuden myötä Windows Phonesta  tuli  Nokian ensisijainen älypuhelinalusta  Symbianin ja Meegon sijaan.

Yhteistyön virittämisen siirtymäkauden on ilmoitettu kestävän vuoden 2012 loppuun.  Etsikkoaika päättyy siis pian.  Nyt markkinat odottavat jo tuloksia yhteistyöstä. Uudet näytöt tulevat tarpeesen, sillä Nokian osakekurssi on pudonnut kumppanuuden aikana rajusti. Yhteistyön alkaessa kurssi pyöri 8 eurossa, nyt Nokian osakkeen saa parilla eurolla. Korkeimmillaan Nokian osakkeesta on saanut maksaa 65 euroa, vuonna 2000.

Yle Uutiset seuraa tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä illalla.