Perhe oli miettinyt ulkomaille lähtöä jo pitkään ja kun Tuulia Nivan miehelle tarjottiin töitä Brasiliasta, ei päätöksen tekeminen kestänyt kauaa. Perhe pakkasi tavaransa ja lähti matkaan avoimin mielin. Ensimmäinen puoli vuotta meni totutellessa kieleen ja paikallisiin tapoihin Manauksen kaupungissa.
Tuulia Niva näki paikallisissa kaupoissa koruja, jotka oli tehty luonnonmateriaaleja ja jalometalleja yhdistämällä. Kivien sijaan oli käytetty esimerkiksi siemeniä, sulkia ja kasvinosia. Hän alkoi miettiä sitä, että kuka on määritellyt, että vain jalokivet ovat arvokkaita materiaaleja.
-Kun siemenet ovat yhtä kauniita, ne ovat loppumaton luonnonvara eikä niiden käyttäminen vahingoita ihmisiä tai luontoa, Tuulia Niva pohtii.
Näin sai alkunsa Nivan koruyritys Arayaci. Yritys perustettiin paikallisten korusuunnittelijiden kanssa vuonna 2010. Hän halusi samalla tehdä jotain kestävää, joka hyödyttäisi kaikkia.
- Manaus on köyhä kaupunki, siellä Brasilia on vielä kehitysmaata, mutta ihmiset elävät onnellisina. Halusin tehdä jotain mikä auttaa heitä - ei hyväntekeväisyyttä vaan kannattavaa liiketoimintaa, joka tuo ihmisille elantoa. Ja toisaalta halusin tuoda kaikkien ulottuville koruja, joissa kiteytyy Amazonian elämänilo, luonnon kauneus ja upea kulttuuri.