1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Oulu houkuttelee paluumuuttajia isoilla juhlilla

Helsingissä loppukuusta järjestettävään tapahtumaan on kutsuttu satoja pääkaupunkiseudulla asuvia ex-oululaisia, jotka halutaan takaisin pohjoiseen asumaan ja tekemään työtä. Iltajuhla on osa teemapäivää, joka tulee maksamaan Oululle noin 50 000 euroa.

Talous
Oulu on Tour päivän kutsukortti.

Ouluun yritetään houkutella työntekijöitä ja asukkaita Etelä-Suomesta ison markkinointitapahtuman avulla.

Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla syyskuun 20. päivä järjestettävän, noin 50 000 euroa maksavan teemapäivän rahoittavat pääosin kaupunki ja BusinessOulu.

Päivän aikana järjestetään aamiaistapahtuma, jossa oululaiset ICT-alan startup-yritykset pääsevät esittäytymään sijoittajille. Sitä seuraa talousmedialle järjestettävä lounas, jonka yhteydessä julkaistaan Oulun elinkeinoelämää koskevia uutisia.

Huipennuksena iltajuhla

Ainahan se mielessä käy, onko tällaiseen varaa.

Soile Pirilä

Päivä huipentuu iltatapahtumaan, johon on kutsuttu yli 3000 pääkaupunkiseudulla asuvaa entistä oululaista. Paikalle odotetaan kaikkiaan noin kolmeasataa henkilöä. Heidät halutaan takaisin pohjoiseen asumaan.

- Aiomme kertoa Oulusta pois muuttaneille, että Oulussa on edullista asumista, paljon työpaikkoja, osaajia ja yrityksille loistavat mahdollisuudet aloittaa uutta ja laajentua, BusinessOulun brändityöryhmän projektipäällikkö Soile Pirilä sanoo.

Ruoka- ja juomatarjoilua sisältävän iltatapahtuman juontaa Tuomas Enbuske. Vieraille esiintyy muun muassa Kauko Röyhkä.

Rakennemuutosalueen kutsu

Suuri markkinointitapahtuma on osa Elämä pelaa Oulussa -kampanjaa, jolla kaupunkiseutua markkinoidaan ulospäin.

Nokian irtisanomiset ovat jättäneet Oulussa sadat työttömäksi ja kaupunkia odottaa tiukka säästökuuri. Soile Pirilä myöntää, että Oulussa mietittiin kesän uutisten jälkeen, onko kymmeniä tuhansia euroja maksavan tapahtuman järjestämiseen tällä hetkellä varaa.

- Ainahan se mielessä käy. Mutta olen kyllä sitä mieltä, että tällaisessa tilanteessa on nimenomaan syytä rummuttaa ja kertoa näkyvästi, mitä tarjottavaa Oululla on, Soile Pirilä perustelee.

- ICT-alalle aukeaa varmasti tulevaisuudessa Oulussa uusia työpaikkoja, ja onhan meillä täällä muidenkin alojen isoja työllistäviä toimijoita, kuten yliopisto ja Oulun seudun ammattiopisto.