Hyppää sisältöön

Kaksi loukkaantui ydinvoimalaonnettomuudessa Ranskassa

Viranomaisten mukaan voimalassa sattui höyryvuoto, joka poltti kahta ihmistä.

Ranskassa kaksi ihmistä on loukkaantunut ydinvoimalaonnettomuudessa. Onnettomuus sattui illansuussa Fessenheimin alueella Ranskan koillisosassa, lähellä Saksan rajaa. Ranskan ympäristöministeriön mukaan onnettomuudesta ei aiheutunut turvallisuusriskiä.

Paikallisviranomaisen mukaan voimalassa sattui höyryvuoto, joka poltti kahta henkilöä käsiin. Höyry johtui veden kanssa reagoineesta vetyperoksidista. Vuoto ei sattunut reaktorirakennuksessa.

Ranskan sähköyhtiö EDF kiisti julkisuudessa olleet tiedot siitä, että onnettomuus olisi johtunut tulipalosta. EDF:n mukaan vuoto sattui rutiinihuollon yhteydessä. Noin 50 palomiestä oli onnettomuuspaikalla, lisäsi EDF.

Televisiokanava BFM sanoi, että kuusi muuta ihmistä olisi myös loukkaantunut.

Fessenheimin ydinvoimala on vanhin yhä toiminnassa oleva ydinvoimala Ranskassa. Se aloitti toimintansa 1977. Voimala sijaitsee 1,5 kilometrin päässä Saksasta ja noin 40 kilometrin päässä Sveitsistä.

Ydinvoiman vastustajat ovat vaatineet pitkään Fessenheimin voimalaa suljettavaksi turvallisuusriskien vuoksi. Voimala sijaitsee Reinjoen ja suuren kanavan varrella. Ydinvoimala on määrä sulkea 2017, sillä se on tulvavaarassa ja myös maanjäristysalueella.