1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuljetustuki

Betonimiesten lähetystö jututtaa Kyllöstä kuljetustuesta

Lapin betoniyritysten "karvalakkilähetystö" haluaa muistuttaa valtiovallalle siitä, että tukileikkausten seurauksena pohjoisen yritysten ei käytännössä ole mahdollista kilpailla etelän rakennusurakoista.

kuljetustuki

Lapin betonialan yritysten edustajat tapaavat torstaina liikenneministeri Merja Kyllöstä keskustellakseen kuljetustuen merkityksestä pohjoisen yrityksille. Yritykset haluavat muistuttaa valtiovaltaa siitä, mitä kuljetustuen leikkaus pohjoisen alan työpaikkojen kannalta voi tarkoittaa.

"Karvalakkilähetystöön" osallistuu henkilöitä kolmesta lappilaisesta betonialan yrityksestä: ylitorniolaisesta YBT:stä, Pellon Betonista ja sodankyläläisestä Betrocista.

Yritysten mukaan valtion päätös alentaa kuljetustukea 60 prosentilla on syönyt pohjoisen yritysten kyvyn kilpailla etelän rakennusurakoista. Ero esimerkiksi Ruotsin tukitasoon on vienyt kilpailukyvyn myös pohjoismaisilla markkinoilla.

- Kuljetustuki on aluepoliittisesti monen pohjoisen yrityksen kohtalonkysymys. Odotamme, että liikenneministeri aloittaa taistelun pohjoisen yrityselämälle tärkeän asian puolesta. Mallia voisi ottaa Ruotsista, jossa halutaan pitää koko maa asuttuna, kuuluvat lähetystön terveiset liikenneministeri Merja Kyllöselle.

Lue seuraavaksi