1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Armeija ei pääsekään auttamaan potilaskuljetuksissa

Porin Prikaatin piti avustaa Porin kaupunginsairaalan potilaiden siirrossa remontin tieltä Satalinnan sairaalaan Harjavaltaan. Virallinen pyyntö avusta jäi kuitenkin tulematta, ja varusmiehet jäävät kasarmeille.

Kotimaan uutiset
Armeijan ambulanssi
YLE Satakunta tekee syksyn mittaan tupatarkastuksen alueen varuskuntiin.Tapio Termonen / Yle

Puolustusvoimat ei voi osallistua Porin kaupunginsairaalan potilaiden siirtämiseen Harjavaltaan. Kaupunginsairaalan potilaita siirretään remontin tieltä Satalinnan sairaalaan.

Porin Prikaati oli luvannut ottaa osaa potilaiden siirtoon, mutta armeija ei ollut saanut tarvitsemaansa pyyntöä viranomaisavusta. Perusturvajohtaja Terttu Nordman pitää tietokatkosta valitettavana.

- Tästä oli alunperin sovittu meidän terveyspalvelujohtajan Esko Karran ja varuskunnan lääkärin kanssa. Eilen sitten ilmeni, että kriteerit eivät täyty: on rauhan aika eikä tämä ole kiireellinen tehtävä, Nordman sanoo.

Uskomme, että siirto sujuu oikein hyvin.

Terttu Nordman, perusturvajohtaja

Varuskunnalle olisi täytynyt tehdä virallinen avunpyyntö, jonka voi tehdä vain poliisi tai pelastuslaitos.

- Olisimme mielellämme harjoitelleet tässä tilanteessa oikean tilanteen varalta. Olisimme voineet saada kokemusta yhteisestä toiminnasta, Nordman sanoo.

Potilaat siirretään Satalinnaan kaupunginsairaalan remontin takia. Remontti kestää pari vuotta.

- Uskomme, että siirto sujuu oikein hyvin. Tässä ei ole mitään hätää. Satalinnassa hoito jatkuu hyvänä, Nordman vakuuttaa.