Citykaneja pyydetään uusilla alueilla

Helsinki aloittaa citykanien pyynnin ensi viikolla. Kanien määrä kantakaupungissa on vähentynyt, mutta populaatio on levinnyt entistä laajemmalle alueelle.

Kotimaa
Citykaneja
Yle

Staran viimeisimpien laskemien mukaan kanien levittäytyminen jatkuu pohjoisen ja lännen suuntaan. Populaatio on tiivistynyt muun muassa Konalassa, Pakilassa ja Paloheinässä. Tiheitä alueita on myös Pikku-Huopalahden, Pasilan ja Arabian ympäristössä. Ensi viikolla alkavaa pyyntiä onkin tarkoitus laajentaa uusille alueille.

- Tavoitteena on saada kanta laskemaan näillä alueilla, joilla kaneja paljon on. Alueilla, joilla tulosta on saatu jo aikaiseksi, pyyntiä tehdään sillä intensiteetillä, että kanta saataisiin sielläkin laskemaan, Staran projektipäällikkö Antti Rautiainen kertoo.

Helsingin kantakaupungissa aiemmat pyyntitoimet ovat tehonneet ja kanikanta on tippunut merkittävästi. Esimerkiksi Töölön ja Kluuvin alueella sekä Alppiharjussa tilanne on tasapainoisempi. Kokonaan kanikannasta ei kuitenkaan päästä eroon.

- Kyllä niitä kaneja niin laajalla alueella on, ja niin monen maanomistajatahon alueella, että käytännössä on mahdotonta saada niitä kaikkia pois, Rautiainen toteaa.